Doi turci şi un iranian au încercat să treacă ilegal frontiera pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi turci şi un iranian au încercat să treacă ilegal frontiera pe Dunăre
Doi turci şi un iranian au încercat să treacă ilegal frontiera pe Dunăre

Poliţiştii teleormăneni de frontieră au reţinut un grup de migranţi de origine afro-asiatică, care au trecut ilegal frontiera din Bulgaria în România, pe Dunăre, în zona Zimnicea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Teleorman, Mihăiţă Safta, a declarat, luni, că, au mai fost reţinuţi şi trei cetăţeni bulgari, călăuze ale migranţilor.

Potrivit acestuia, migranţii - doi turci şi un iranian -, alături de două călăuze din Bulgaria, se aflau în bărci pneumatice când au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră în apropiere de malul românesc al fluviului.

Extinzînd cercetările, poliţiştii l-au descoperit pe al treilea cetăţean bulgar care staţiona cu un autoturism la marginea unei păduri pe drumul dintre localităţile Zimnicea şi Bujoru. Acesta trecuse legal frontiera pe la Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a stabilit că grupul de migranţi, după trecerea Dunării, urma să fie transportat spre Germania şi Olanda, folosindu-se cărţi de identitate bulgăreşti false, procurate de călăuze contra unor sume cuprinse între 600 şi 750 de euro.

Potrivit sursei citate, în cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăriri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei mai trei migranţi. Călăuzele bulgare sunt incriminate şi pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite