Dumitru Costin demisionează de la conducerea BNS pentru că nu a putut evita măsurile de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Costin a anunţat, astăzi, că demisionează de la conducerea Blocului Naţional Sindical (BNS) pentru că protestele de ieri au fost un eşec, iar măsurile de austeritate nu au putut fi evitate.

UPDATE Petcu: Decizia lui Costin este una proastă. Abandonează lupta când oamenii au nevoie de modele

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a calificat decizia lui Dumitru Costin de a demisiona de la conducerea BNS drept una "proastă", deoarece înseamnă că acesta abandonează lupta în condiţiile în care oamenii au nevoie de modele, relatează Mediafax.

"Cineva trebuia să-şi asume eşecul acestui calendar de proteste care nu a dus la stoparea adoptării măsurilor de austeritate. Mi-am depus mandatul şi Consiliul naţional al BNS, care va avea loc între 7 şi 9 iulie, va analiza cine va fi noul preşedinte al confederaţiei", a declarat anterior Dumitru Costin.

El a mai spus că protestele continuă, dar se vor "muta" la Palatul Cotroceni, un calendar comun de proteste urmând să fie stabilit, joi, când se vor reuni toţi liderii confederaţiilor sindicale.

Dumitru Costin a apreciat că viitorul preşedinte al BNS ar putea fi actualul prim vicepreşedinte, Ion Pisc.

Totodată, a mai anunţat că BNS va da în judecată toţi miniştri Cabinetului Boc pentru tăierea pensiilor şi a salariilor şi va acorda sprijin juridic bugetarilor şi pensionarillor care decid să dea în judecată Guvernul.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Dumitru Costin a demisionat din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus atunci preşedintele Casei, Lucian Duţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite