Dumitru Samson, fiul ministrului Dobriţoiu, trimis în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul vitreg al ministrului Apărării, Dumitru Samson, a mai fost cercetat de DNA în anul 2008 şi ulterior trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unei anchete realizate de DNA în toamna anului 2008, Dumitru Samson a fost implicat într-un dosar care a prejudiciat statul cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

La sfârşitul anului 2006, Autoritatea Naţională a Turismului, ca parte contractantă, a desfăşurat o licitaţie publică pentru a atribui un contract care viza realizarea a cinci clipuri publicitare şi cinci machete de banner care urmau să promoveze România pe plan internaţional.

După ce trei firme au depus ofertele, comisia din cadrul ANT a declarat căştigătoare firma S.M. ART ADVERTISING GROUP S.R.L, a cărei director economic era Dumitru Samson. Potrivit DNA, firma a fost declarată câştigătoare în mod nelegal, încălcându-se principiul tratamentului egal.

Deşi procesul verbal de licitaţie includea date nereale privind legalitatea constituirii comisiei de evaluare, conducerea ANT a aprobat raportul procedurii de licitaţie.

În ciuda acestor lucruri, firma de publicitate la care lucra Samson a primit o primă tranşa din valoarea totală a contractului în cuantum de 475.432 euro.

Apoi, membrii comisiei de recepţie din cadrul ANT au întocmit împreună cu Dumitru Samson un proces fals de predare-primire, în care s-a consemnat că clipurile publicitare şi machetele de banner au fost recepţionate. În baza acestui act fals, ANT a virat firmei de publicitate a doua tranşă de bani în valoare de 1,12 milioane euro.

La două luni după primirea banilor, SM ART ADVERTISING GROUP SRL a predat ANT cele cinci clipuri publicitare cu tema "Ţară de basm". Clipurile, care au costat aproximativ 200.000 euro, au fost apreciate ca necorespunzătoare calitativ de către director general Motorga Cristina Lili, motiv pentru care s-a dispus refacerea acestora.

Procesul în care Dumitru Samson este judecat pentru complicitate la fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice se află pe rolul Judecătoriei sectorului 1 de aproape patru ani. În ultimul an, avocaţii celor inculpaţi au încercat tergiversarea procesului, iar următorul termen a fost fixat pentru data de 7 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite