Drumurile judeţene, lăsate pradă zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile cu care MBB Construcţii ar fi trebuit să curăţe de zăpadă drumurile din judeţ au ajuns în proprietatea Construct Com.

Primele căderi de zăpadă mai consistente din această iarnă vor bloca mare parte din drumurile judeţene. Firma care a obţinut contractul de deszăpezire, MBB Construcţii SRL, nu va avea la dispoziţie majoritatea maşinilor pe care s-a bazat în momentul înscrierii la licitaţie.
Este vorba de utilajele SC Drumuri şi Poduri SA Botoşani, care au fost vândute la scurt timp după ce MBB Construcţii a obţinut contractul. Cumpărătorul utilajelor este chiar firma care a concurat cu MBB pentru efectuarea deszăpezirii, Construct Com SRL.
MBB Construcţii a fost desemnată să se ocupe de deszăpezire după o licitaţie în care a concurat cu Construct Com, firma care a prestat acest serviciu în ultimii ani, în mandatul lui Constantin Conţac de preşedinte al CJ. Prefectul Gheorghe Sorescu a decis ca atribuirea contractului de deszăpezire să se facă prin încredinţare directă.
Replica SC Construct Com a constat în achiziţionarea tuturor utilajelor de deszăpezire deţinute de partenerii celor de la MBB, adică de SC Drumuri şi Poduri SA. Ulterior, prefectul a primit o sesizare scrisă prin care i se reclama faptul că MBB nu deţine mijloacele tehnice necesare deszăpezirii.
„Am primit o înştiinţare că firma respectivă nu ar avea acele utilaje”, declara la acea dată Gheorghe Sorescu. „Am trimis sesizarea şi la CJ şi i-am recomandat domnului subprefect Şalgău să facă o acţiune de vizualizare a utilajelor la faţa locului”, a precizat acesta.
Controlul a confirmat faptul că acele utilaje nu vor mai putea fi puse la dispoziţia MBB Construcţii. Practic, prima ninsoare mai consistentă va înfunda majoritatea drumurilor judeţene. Situaţia referitoare la utilaje a fost confirmată şi de reprezentantul MBB Construcţii, Costel Bidaşcă. Aflat în Germania până la sfârşitul săptămânii, Bidaşcă a spus că MBB va găsi soluţii pentru a-şi onora obligaţiile contractuale
„Când revin în ţară, voi lua o decizie. Dacă nu reuşesc să obţin ajutor de la partenerul nostru, SC Drumuri şi Poduri, voi găsi o altă soluţie. Oricum, vânzarea utilajelor către Construct Com este urmarea interesului domnului Conţac de a face cu orice preţ deszăpezirea la Botoşani”, a spus acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite