Drumurile judeţene, descentralizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Mureş este de acord să descentralizeze drumurile pe care le administrează, în condiţiile în care administraţiile locale au bani şi se obligă să le asfalteze. Un precedent

Consiliul Judeţean Mureş este de acord să descentralizeze drumurile pe care le administrează, în condiţiile în care administraţiile locale au bani şi se obligă să le asfalteze.
Un precedent l-a creat primarul din comuna Ruşii Munţi, Chiş Ilie Bălan, care ar vrea ca drumul judeţean 154 dintre Ruşii Munţi şi Deda să treacă în custodia autorităţii locale, prin transformarea lui în drum comunal. Vicepreşedintele CJ, Alexandru Petru Frătean, s-a declarat de acord cu această idee, în condiţiile în care instituţia nu are decât 85-90 miliarde de lei pe an pentru drumuri judeţene, la un necesar de peste 10.000 de miliarde. "Îl felicit pe Ilie Bâlan că a reuşit să îşi facă un management bun al resurselor. Mâine îi dau drumul, din judeţean îl fac comunal, şi poate să şi-l asfalteze. Aştept pe primarii care doresc să ia în administrare alte drumuri, pentru că au venituri bune. Cu cea mai mare plăcere le descentralizăm", a declarat Alexandru Petru Frătean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite