Drumurile cele mai aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii se aşteaptă la valori de trafic record în zilele următoare pe drumurile care duc spre staţiunile turistice. Blocajele din trafic produse înainte de Crăciun pe principalele drumuri spre zonele montane se vor repeta şi în zilele premergătoare Revelionului.

Potrivit autorităţilor, având în vedere experienţa din anii trecuţi, “aglomeraţia va fi mai mare în această perioadă, deoarece mult mai multe persoane sunt atrase de spectacolele organizate de Anul Nou în staţiunile de la munte, decât în zilele de Crăciun”.

Poliţiştii de la serviciul Infotrafic al Direcţiei Rutiere spun că, în zilele următoare, cea mai aglomerată arteră va fi tot DN1. Încă de aseară se aştepta ca traficul să se înteţească pe acest drum, în special pe Valea Prahovei, spre Sinaia, Poiana Braşov, Bran, Moeciu. În aceste staţiuni sunt aşteptaţi peste 50.000 de turişti în zilele următoare.

Autorităţile spun că se poate repeta restricţia accesului către Poiana Braşov în momentul în care nu vor mai exista spaţii pentru parcarea autovehiculelor. O problemă deosebită o ridică şi drumul de acces către Cota 1400 la Sinaia, unde nu se poate urca decât cu maşini de teren  echipate cu anvelope de iarnă şi lanţuri.

Şeful Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Viorel Recoşeanu, le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteză legală, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, iar pietonilor să nu-şi rişte inutil viaţa hazardându-se în traversarea drumurilor la întâmplare, prin locuri nepermise.

Rute ocolitoare pe Valea Prahovei

Pentru a evita blocajele, rutierii au transmis deja rute ocolitoare pentru aceste zone. Astfel, şoferii pot urma traseul DN 1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov, sau DN 7 Bucureşti – Bâldana şi în continuare DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.

Greu de ajuns la Rânca

Cei care vor să-şi petreacă Revelionul în staţiunea gorjeană Rânca ar trebui să se înarmeze cu multă răbdare, dacă vor pleca din Bucureşti pe ruta Râmnicu Vâlcea - Târgu Jiu, adică traseul A1- DN7, apoi DN67- DN67C.

Aglomeraţie va fi şi pe drumurile de acces către staţiunile de pe Semenic şi Muntele Mic din Caraş-Severin.

Înghesuială şi la frontiera de vest

Traficul va fi intens şi pe alte drumuri, cum sunt DE 70, în apropiere de punctul de trecere a frontierei de la Sânicolau Mare şi pe DN7 Arad –Vama Nădlac, deoarece mulţi români aleg să îşi petreacă Revelionul în marile oraşe ale Europei.

Trafic intens în Vest

Drumurile naţionale din vestul ţării au înregistrat creşteri semnificative de trafic în perioada Sărbătorilor. Cel mai aglomerat tronson este pe DN 7 de la Deva la punctul de trecere a frontierei Nădlac, cu un plus în zona Orăştie-Deva, unde se ajunge până la 19.000 de maşini în 24 de ore. Pe şoseaua Timişoara-Arad circulă turiştii care vin sau ies din ţară şi se înregistrează zilnic peste 13.000 de maşini. Valori ridicate de trafic se întâlnesc şi pe drumurile care intră în ţară dinspre vămile Vărşand şi Cenad.

Circulaţia spre staţiunile montane Straja şi Semenic, pe DN 66, respectiv DN 58 B,  a crescut în ultima perioadă cu aproximativ 40 %. „Traficul va creşte şi după Sărbători pe aceleaşi drumuri pentru că se va întoarce lumea de la munte”, a spus Ioan Maliţa, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. 

Înghesuială spre staţiunile montane

Cele mai circulate drumuri din judeţul Cluj, în această perioadă, sunt cele care duc la staţiunile turistice de munte. Poliţiştii rutieri se aşteaptă la trafic intens pe DN1R, înspre Beliş, şi DJ107R, înspre Muntele Băişorii. Pârtiile îi aşteaptă pe împătimiţii sporturilor de iarnă şi la Mărişel.

La Băişoara, sunt aşteptate să tranziteze până la 3.000 de maşini zilnic, mai ales că staţiunea este destul de aproape de Cluj-Napoca, la 60 de kilometri distanţă. Astfel, mulţi dintre clujeni aleg să se întoarcă seara acasă, iar dimineaţa să se întoarcă în staţiune pentru a se bucura de zăpadă.

Maşinile sunt parcate şi la cinci kilometri de pârtie, iar mai mulţi poliţişti lucrează în stradă pentru a fluidiza traficul. Şi DN1 va fi destul de aglomerat de Revelion, fiind circulat de cei care se îndreaptă spre staţiunile montane din Valea Prahovei sau cele din Alba, Bistriţa sau Maramureş. 

Prin Moldova se circulă acceptabil

Cei care intenţionează să petreacă Revelionul într-o staţiune turistică din Moldova nu s-au lăsat intimidaţi de ninsoarea de afară şi s-au grăbit să ajungă la destinaţii. Şoselele cele mai aglomerate în aceste zile sunt cele care fac legătura între oraşele Iaşi şi Bacău şi zonele turistice din judeţul Neamţ şi Bucovina.

Drumarii susţin că pe majoritatea şoselelor se circulă în condiţii decente. Excepţie fac câteva porţiuni din nordul Moldovei şi de la „graniţa” cu judeţul Buzău. Astfel, se circulă cu dificultate, pe o singură variantă, pe DN17A, între Moldoviţa şi Rateş, pe DN15B, între Poiana Largului şi Târgu Neamţ şi pe DN2, la limita dintre Vrancea şi judeţul Buzău. De asemenea, întrucât de câteva zile ninge intermitent, vizibilitatea în zonele de munte este destul de scăzută. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite