Drumarii vâlceni s-au luat la trântă cu iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii vâlceni s-au luat la trântă cu iarna
Drumarii vâlceni s-au luat la trântă cu iarna

Zeci de tone de nisip au fost împrăştiate pe carosabil, în zona montană

Fulgii de zăpadă care au căzut în zona montană, noaptea trecută, au dat de muncă angajaţilor Administraţiei Drumurilor Naţionale (AND) Districtul Vâlcea. „Azi-noapte am avut prima intervenţie din acest sezon rece, în zonele montane. Am împrăştiat cu utilajele 80 de tone de nisip la Băile-Olăneşti, la Horezu şi pe Valea Lotrului, în zonele Brezoi, Voineasa şi Vidra. La Vidra, stratul de zăpadă avea de dimineaţă o grosime de doi centimetri“, a declarat Eugen Mănescu, directorul AND Districtul Vâlcea.

13 baze de deszăpezire în judeţ


Conform AND, necesarul de materiale de deszăpezire, în această iarnă, pentru judeţul Vâlcea este de 11.910 tone de sare şi 9.181 de tone de nisip. „Aceste cantităţi ne ajung până la 1 martie 2010 dacă vom avea o iarnă cu multă zăpadă“, a spus Mănescu. În prezent, Districtul Vâlcea a achiziţionat  4.500 de tone de nisip şi 3.500 de tone de sare. Districtul are şi un stoc de motorină de 15 tone.
„Necesarul pe care îl avem la ora actuală e suficient până la 31 ianuarie 2009. Zilele acestea urmează să mai luăm încă şapte tone de combustibil“, afirmă directorul Mănescu. În judeţ sunt 500 de kilometri de drum naţional. „Ca să intervenim în toate zonele, am organizat 13 baze de deszăpezire la: Vidra, Voineasa, Câineni, Brezoi, Seaca, trei puncte în municipiul Râmnicu Vâlcea, Ioneşti, Zătreni, Cerna, Popeşti şi Horezu“, a precizat Mănescu. „Parcă iarna asta a venit mai din timp ca în alţi ani. Nu am apucat să îmi schimb nici anvelopele la maşină, cele de vară cu cele de iarnă. Lopată de zăpadă şi lanţuri antiderapante am de anul trecut. A dat câţiva fulgi şi în oraş, dar bine că nu s-au prins. Eu tot sper să nu fie zăpadă până la sărbători, că nu am bani de anvelope“, spune Ion Mărunţelu din Râmnicu Vâlcea.
Şi drumarii, şi poliţiştii le recomandă şoferilor care conduc autovehicule de peste 7,5 tone să aibă în mod obligatoriu lanţuri antiderapante, lădiţe cu nisip, lopată şi veste reflectorizante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite