Drum blocat de ape în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest weekend apele au continuat să dea bătăi de cap timişenilor. Drumul judeţean 592 Lugoj - Buziaş este în continuare inundat pe o porţiune de aproximativ 300 de metri, iar apa are o

Şi în acest weekend apele au continuat să dea bătăi de cap timişenilor. Drumul judeţean 592 Lugoj - Buziaş este în continuare inundat pe o porţiune de aproximativ 300 de metri, iar apa are o înălţime de 25 de centimetri pe carosabil. Circulaţia este închisă în dreptul localităţii Boldur. Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat, apa era ieri în scădere cu aproximativ 50 de centimetri faţă de ziua precedentă.
Autorităţile spun că, din cauza temperaturilor între 10 şi 13 grade, debitele cursurilor râurilor din judeţul Timiş au crescut.
Depăşiri ale cotelor de apărare au fost înregistrate pe râul Bega Veche (în localitatea Pişchia), Bega (în localităţile Chizătău şi Topolovăţ), Bârzava (în Gătaia şi Partoş), Moraviţa (în localitatea Moraviţa) şi râul Timiş (în localitatea Cebza). Conform informaţiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş, debitul râului Bârzava este în scădere la Gătaia şi în creştere la Partoş, debitul râului Bega Veche la Pişchia este în scădere, debitele râurilor Bega şi Moraviţa sunt în scădere, iar debitul râului Timiş inferior este în uşoară creştere, de la localitatea Şag spre frontieră. Prognoza hidrologică prevede atingerea cotei de apărare pe râul Timiş inferior.

Gospodării şi locuinţe din Arad, inundate după topirea zăpezii
Câteva gospodării şi locuinţe din Arad au fost inundate, la sfârşitul săptămânii, din cauza topirii rapide a zăpezii, primăria intervenind cu pompe pentru a ajuta familiile afectate. Topirea zăpezii a afectat cartierul Aradul Nou, unde cel puţin două locuinţe au fost inundate, dar şi cinci gospodării. "La aceste adrese am fost solicitaţi pentru a interveni cu autovidanje, care lucrează şi pe alte străzi cu probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a deplasat în mai multe cartiere ameninţate de ape pentru a evalua riscurile. În judeţul Arad a nins abundent la începutul săptămânii, iar vineri şi sâmbătă vremea s-a încălzit treptat, temperaturile ajungând până la 13 grade Celsius, fapt ce a provocat topirea rapidă a stratului de zăpadă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite