Droguri cu epoleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane au fost arestate pentru trafic şi consum de droguri. Printre cei care au primit mandat de arestare se numără poliţistul Ionel Tomoioagă de la Serviciul Ordine Publică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Bistriţa-Năsăud şi subofiţerul Cristian Obrejan de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gelu Voievod". Cercetat sub aceeaşi acuzaţie este şi un pompier, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urg

Cele zece persoane arestate, cu vârste între 20 şi 30 de ani, au fost prinse în urma unor descinderi de către procurorii DIICOT efectuate duminică după-amiază în 33 de locuinţe. Claudia Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ, spune că procurorii au găsit bani şi droguri la domiciliile verificate. „În timpul percheziţiilor au fost găsiţi 110.000 de lei, aparate foto şi video, cântare digitale, instrumente de consumat droguri, dar şi 40 de grame de mefedronă", a explicat Claudia Rădoi. Mefedrona este supranumită „miau miau" de consumatori şi are un efect comparabil cu al ecstasy-ului. De la 15 februarie 2010, această substanţă este interzisă în România.

„Sare de baie" în baruri

Ionel Tomoioagă (25 de ani), poliţistul arestat pentru 29 de zile, lucrează ca agent de siguranţă publică în cadrul IPJ din 2007. „Este absolvent al Academiei de Poliţie şi nu pot spune că a fost nici cel mai bun, nici cel mai slab angajat. Şi-a făcut treaba. A fost un şoc destul de mare să aflăm că este cercetat pentru aşa ceva", a declarat şeful Biroului de Ordine Publică, Aurel Pop.
52 de persoane au fost audiate în acest caz. „Am aflat că drogurile au fost aduse din Spania şi Ungaria şi urmau să fie comercializate în Bistriţa. Un gram de canabis şi rezină de canabis s-ar fi vândut cu 50-60 de lei, iar un gram de mefedronă, cu 100-180 de lei", a mai explicat Bâltag, şeful Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate din cadrul DIICOT Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite