Târgu-Jiu: Droguri trimise prin colet pentru copiii de ştabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Droguri trimise prin colet pentru copiii de ştabi
Târgu-Jiu: Droguri trimise prin colet pentru copiii de ştabi

Procurorii au decis ca tinerii reţinuţi să fie cercetaţi în stare de libertate

CITEŞTE ŞI:
Braşov: VIDEO Licenţiat în drept, traficant de droguri: "Sunt un idiot!"


Anchetatorii au stabilit că drogurile destinate tinerilor din Târgu-Jiu erau trimise din Bucureşti în colete transportate de diverse cunoştinţe.
După aproximativ cinci luni de investigaţii, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, în colaborare cu poliţiştii gorjeni aflaţi sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. Gorj, au reuşit să depisteze grupul de tineri din Târgu-Jiu, care se ocupa cu traficul şi consumul de droguri de mare risc, respectiv heroină şi cocaină. „În urma cercetărilor s-a stabilit că membrii grupului sunt consumatori dependenţi de droguri, acestea fiind procurate şi trimise din Bucureşti, disimulate în diferite colete prin intermediul unor cunoştinţe“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.
În locuinţele percheziţionate au fost descoperite seringi, 20 de comprimate de metadonă, folosite pentru substituirea efectului consumului de heroină şi cantităţi mici de heroină şi cocaină, pregătite pentru consum. Miercuri, cei trei tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind introduşi în arest.
Joi dimineaţa, Cătălin Avramescu, fiul judecătoarei Aurora Avramescu, şi Silviu Mladin au fost puşi în stare de libertate, iar cel de-al treilea, Constantin Gherghe, a fost eliberat aseară. La scurt timp a fost sesizat Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, urmând ca cei trei tineri  să fie introduşi într-un program de consiliere.

Avramescu, student la Drept în Bucureşti


Cătălin Avramescu, fiul judecătoarei Aurora Avramescu de la Tribunalul Gorj, a fost reţinut după ce şi-a pus locuinţa la dispoziţie pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta este student la Facultatea de Drept Titu Maiorescu din Bucureşti.
Judecătoarea Aurora Avramescu şi-a depus cererea de pensionare, pe care Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat-o, fiind eliberată din funcţie în sedinţa care a avut loc acum trei zile. Soţul acesteia este om de afaceri, cei doi fiind rude cu Marinel Nedeluţ, fostul şef al Gărzii Financiare Gorj până în anul 2004.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite