Driblând ploaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Driblând ploaia
Driblând ploaia

Cea de-a cincea ediţie a campionatului de baschet de stradă Sport Arena a debutat în weekend.Staruri precum Virgil Stănescu sau Falemi au fost prezente pe terenurile din Politehnică, iar principalul ţel al participanţilor a fost lupta cu vremea.

După două zile de ploaie, driblate cu abilitate de organizatori, care au mutat partidele în sala din Politehnică, streetball-ul Sport Arena şi-a recăpătat ieri drepturile şi renumele într-o zi spectaculoasă. Virgil Stănescu, căpitanul echipei naţionale de baschet, a fost din nou în centrul atenţiei printre cei peste 1000 de jucători de baschet care au populat în cele trei zile terenurile.

Stănescu a făcut echipă cu fostul stelist Nana Falemi, la categoria plus 18 ani, acolo unde au avut parte de o serie de adversari de temut. Pe lângă tradiţionalele echipe care participă an de an la această competiţie precum slamdunk.ro, Bob’s Squad, Leneşii sau Pensionarii Asiguraţi, au fost invitate şi două puternice echipe din Serbia.

S-a jucat şi noaptea!

image

Căpitanul echipei naţio-nale, Virgil Stănescu, a fost în centrul atenţiei.



Una dintre cele două echipe sârbeşti l-a avut în componenţă şi pe Marko Piplovici, un jucător croat care a evoluat în cariera sa la echipe din Euroligă şi din ULEB Cup şi care în prezent evoluează în campionatul Finlandei.

image

Duelurile au fost foarte aprinse şi la categoria sub 14 ani.


Din păcate pentru el, dar şi pentru cei veniţi să-l urmărească, Piplovici s-a accidentat în chiar primul meci jucat la Sport Arena după doar câteva minute de joc. Prezenţa internaţională la Sport Arena a devenit obişnuinţă, intenţia declarată a organizatorilor fiind aceea de a organiza în anii următori unul dintre cele mai puternice campionate de baschet de stradă din sud-estul Europei.

image

Liceenii au încântat publicul cu evoluţiile lor spectaculoase.



Duelurile de sub panou nu au încetat nici noaptea, organizatorii pregătind un turneu de cinci la cinci care a cuprins opt echipe şi care a dat naştere la dueluri pe viaţă şi pe moarte. Nu au lipsit nici eternele discuţii legate de arbitraj, negustate însă deloc de către oficiali atunci când ceasul arăta ora 3.30 iar temperatura nu depăşea 10 grade Celsius.

Telesport s-a impus la Cupa Presei

image

Fetele nu s-au lăsat cu nimic mai prejos, ieşind scântei şi-n disputele lor.


Nici jurnaliştii nu au lipsit din competiţie, 7 echipe ale reprezentanţilor presei duelându-se pentru titlul şi premiile puse în joc. După ce au cedat în grupe în faţa celor de la Money Channel, colegii de trust de la Telesport şi-au luat revanşa în finală.

Spectacolul de duminică a fost întregit de tradiţionalul All Star Game unde alături de Stănescu şi Falemi a fost prezent şi Cerebel de la Simplu, dar şi mai mulţi jucători de primă divizie din România, precum şi jucătorii sârbi.
Primul turneu al Sport Arena 2009 şi-a desemnat câştigătorii aseară, după închiderea ediţiei. 

Sport Arena 2009:

Turneul 1:  29 – 31 mai
Turneul 2: 12 – 14 iunie
Turneul 3: 24 – 26 iulie
Turneul 4: 28 – 30 august
Turneul Master:  25 - 27 septembrie

Deadline pentru înscrieri

Turneul 2: 4 iunie
Turneul 3: 16 iulie
Turneul 4: 20 august
Turneul Master: invitaţie în funcţie de rezultatele la primele 4 turnee
Înscrierile se fac online, validarea la baza sportivă, totul în limita a 200 de echipe la fiecare turneu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite