Drama fetiţei-mamă din Piatra Şoimului a ajuns subiect de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul fetei din comuna nemţeană Piatra Şoimului, care a rămas însărcinată la 11 ani după ce a fost violată de unchi, a ajuns subiect de carte. Mihai Hanganu, directorul de la

Cazul fetei din comuna nemţeană Piatra Şoimului, care a rămas însărcinată la 11 ani după ce a fost violată de unchi, a ajuns subiect de carte.

Mihai Hanganu, directorul de la „Protecţia Copilului” Neamţ, şi-a lansat ieri, la Biblioteca Judeţeană, volumul „Bombe cu efect întârziat”. Cartea pune în discuţie dreptul la imagine al unui copil traumatizat, devenit o „bombă" de presă tocmai din cauza dramei sale.

Cei vizaţi sunt în primul rând ziariştii. „Sistemul funcţionează perfect. Se află totul: numele copilului, localitatea, numele unchiului, numele şi ocupaţia părinţilor, ce gândeşte vecina. Toată lumea se pronunţă, propune soluţii.

Medicii, preoţii, psihologii sunt acum la mare căutare. Fiecare trebuie să spună ceva. Apar mii de articole în presa scrisă, cazului i se dedică sute de mii de minute în presa audio-vizuală. Victima devine pentru a doua oară victimă. Nu se poate apăra", constată în prefaţă prof. dr. Lucian Strochi.

La rândul său, autorul a declarat că şi-a propus să combată încălcarea deontologiei profesionale în presă şi, în ultimă instanţă, „a normelor care guvernează bunul simţ, umanul în general şi omenia din noi”.

Volumul a apărut la Editura Universitas XXI, din Piatra Neamţ şi poate fi găsit în librăriile din localitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite