Drama unui cuplu britanic al cărui băiat de doi ani a fost luat de tsunamiul din Samoa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drama unui cuplu britanic al cărui băiat de doi ani a fost luat de tsunamiul din Samoa
Drama unui cuplu britanic al cărui băiat de doi ani a fost luat de tsunamiul din Samoa

Un cuplu britanic trăieşte drama vieţii lor cauzată de tsunami-ul din Samoa care le-a luat baieţelul de doi ani. Abia când s-au întâlnit la spital, părinţii şi-au dat seama că niciunul dintre ei nu-l mai avea alături pe micuţul Alfie. Familia se afla pe plaja din Lalomanu atunci când primul val a lovit insula. Click aici pentru FOTOGALERIE.

Citiţi şi:


Alfie Cunliffe se afla pe plajă cu părinţii lui când primul val a lovit Taufua Lodge din Lalomanu, o staţiune turistică situată pe coasta de sud-est a insulei care a fost cel mai grav afectată de dezastrul natural.

Părinţii băiatului şi-au dat seama de dispariţia micuţului abia după ce s-au reîntâlnit la spital, când deja valurile se retrăseseră. Mama lui Alfie, Gill spera ca băiatul să fie cu tatăl său, Gary, dar a descoperit că l-au pierdut atunci când bărbatul a fost doar el adus la spital.

Tatăl copilului a fost luat de primul val, dar a reuşit să se agaţe de o stâncă , însă, când cel de-al doilea val a lovit, a fost tras înapoi la mal şi a fost dus la spitalul din Lalomanu suferind multiple răni interne.

Familia, care emigrase în Noua Zeelandă, a stat în aceeaşi staţiune cu vecinii de pe aceeaşi stradă din ţara lor. Vecinul Ulrich Moritz a spus că doamna şi domnul Cunliffe au ajuns la ore diferite la spital şi abia când s-au întâlnit şi-au dat seama că fiul lor lipsea.

"La început doar Gill se afla acolo. A început să ţipe: "L-am pierdut pe Alfie", a spus Moritz. "Aşa că am crezut că ar putea fi cu Gary. Dar apoi l-au adus şi pe Gary care se afla într-o stare destul de gravă. Atunci a înţeles că niciunul din ei nu-l avea pe Alfie", a completat vecinul.

Moritz le-a spus reporterilor de la The Sunday Telegraph că scena de la spital a fost una haotică şi că de atunci nu a mai văzut familia Cunliffe. Cei doi au fost aduşi cu un avion în Noua Zeelandă , dar n-au putut fi contactaţi.

"A tras totul după el ca un aspirator gigant"

Domnul Moritz a spus că familia se afla pe plajă după cutremur când un cuplu tânăr a ţipat că reciful de corali din depărtare era neacoperit de apă, un semn care indica apropierea unui tsunami.

"M-am uitat afară şi toată apa era retrasă. Toţi am ţipat, reciful e uscat, fugiţi, fugiţi. Toţi au început să fugă în direcţia unui deal, unde ne-am înghesuit. Îl puteam auzi cum vine", a fost declaraţia lui Moritz.

Martorul a spus că dacă ar fi fost mai înceţi, nu ar mai fi scăpat cu viaţă. "Nu ne venea să credem, totul dispăruse după ce a trecut primul val. A tras totul după el ca un aspirator gigant", a spus el.

Un alt cuplu britanic a experimentat drama tsunami-ului din Samoa. Anna şi Christopher Griffiths, originali din Pembrokeshire, dar momentan locuind în Auckland, New Zealand, veniseră în Samoa să sărbătorească vârsta de 30 de ani.

Valul tsunami, care a ucis cel puţin 169 de oameni în Samoa şi a lăsat fără case alte sute de mii de locuitori, a fost declanşat de cutremurul devastator format în partea de sud a Oceanului Pacific.  Oficialii britanici au depus eforturi dramatice pentru a-i găsi pe cei 16 britanici care ar fi putut fi în zonă când tsunami-ul a lovit insula.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite