De Dragobete se iubeşte româneşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au celebrat o sărbătoare a iubirii importată, oltenii se întorc la propriile obiceiuri

Vine ziua de iubire românească sută la sută. Cuplurile de îndrăgostiţi au, de Dragobete, oferte la fel de bogate ca de Valentine’s, pentru a trăi din plin, mâine, clipa de iubire. O declaraţie de dragoste se poate lansa dimineaţa, într-o cafenea, în faţa unei ceşcuţe cu aromă îmbătătoare.

Spectacole şi expoziţie
 La ora 12.00, Teatrul Liric “Elena Teodorini” aduce pe scenă “Fascinaţia Dansului”, un spectacol de balet, ideal ca dar de Dragobete pentru jumătatea dragă. Până atunci însă, între cafea şi teatru, la ora 11.00, Băileştiul lansează o invitaţie la expoziţia de caricatură “Dragoste... Dragobete”, semnată Şuţă Aurelian Iulius-Şai şi la o porţie de folk, în interpretarea calafeteanului Dan Vană, la Casa de Cultură “Amza Pellea”. Timp de relaxare rămâne doar până la ora 17.00, când centrul Craiovei îmbracă straie de sărbătoare. Piaţa Mihai Viteazul devine scenă pentru obiceiuri şi tradiţii de dragoste româneşti. Va creşte inima Băniei de jocuri, concursuri şi spectacole de muzică populară susţinute de interpreţi vestiţi, acompaniaţi de Ansamblul “Maria Tănase”. Evenimentul, organizat de Primăria Craiova, este un capitol al Festivalului Îndrăgostiţilor.

Propunerea Naţionalului “Marin Sorescu”, pentru seara de Dragobete, este spectacolul “Grăsana”, de Neil LaBute, în regia lui Mircea Cornişteanu. Nu vor lipsi din decorul zilei de Dragobete, cinele romantice şi petrecerile din cluburile craiovene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite