Două minore obligate la prostiţie de clanul „Butoane”. Magistraţi: Interlopii reprezintă un pericol concret pentru opinia publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Grecu a fost adus din nou pentru audieri
Dan Grecu a fost adus din nou pentru audieri

Două fete, una de 14 ani şi una de 15 ani au fost obligate la prostituţie de clanul Butoane. Liderul reţelei de proxenetism era Dan Grecu, fiul adoptiv al lui Octavian Grecu, zis “Butoane.”

O fata în vărstă de 14 ani, a fost obligată la prostituţie de clanul „Butoane” din Giurgiu, timp de patru luni, în lunile mai-septembrie 2011. Adolescenta a povestit că a fost racolată de Gabriel-Cătălin Şandru care s-a ocupat de cazarea ei şi a obligat-o să se prostitueze.

Acuzaţii DIICOT: Dan Grecu, fiul lui "Butoane", coordonează o reţea de prostituate minore. Fetele erau bătute şi drogate

Clienţii erau găsiţi prin anunţuri date pe internet. Când minora se împotrivea, fata era drogată şi bătută de Gabriel-Cătălin Şandru. Locul acestor orori era într-o garsonieră din blocul 75 de pe strada Tineretului din Giurgiu.

Proxeneta a apelat la protecţia clanului

În cazul fetei de 15 ani, care a fost găsită de anchetatori în garsoniera clanului „Butoane”, procurorii DIICOT susţin că aceasta a fost racolată de Denisa-Florentina Mândruţ. Pentru a avea nevoie de protecţie, Mândruţ a apelat la Dan Grecu, care s-o protejeze de clanurile rivale.

Banii amatorilor de sex erau împărţiţi între Grecu şi Mândruţ. Deasemenea. „Butoane jr.” s-a ocupat şi de găsirea unor clienţi, în acea situaţie banii fiind încasaţi de el în totalitate.

„Butoane Jr” a fost turnat la DIICOT

Niciun inculpat dintre cei trei nu au recunoscut în faţa judecătorilor Tribunalului Giurgiu acuzaţiile procurorilor DIICOT. Denisa-Florentina Mândruţ a admis că a existat o înţelegere cu „Butoane jr.” de a împărţi jumătate-jumătate profitul, dar că acesta nu i-ar fi dat niciun ban. Tribunalul Bucureşti a decis emiterea unui mandat de aresatre preventivă pentru 29 de zile pentru Dan Grecu şi de 19 zile pentru Florentina Mândruţ şi Gabriel-Cătălin Şandru.

„Pericol concret pentru ordinea publică”

„Lăsarea în libertate a inculpaţilor prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, în sensul că ar genera un sentiment de indignare în rândul opiniei publice dacă inculpaţii ar fi cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea unei infracţiuni grave, cum este infracţiunea de trafic de minori, iar pe de altă parte ar putea constitui o circumstanţă de a încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni grave”, au motivat judecătorii Tribunalului Giurgiu. recursul membrilor clanului Butoane va fi judecat în această săptămână la Curtea de Apel Bucureşti.


Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite