Două weekenduri de competiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

săptămânii viitoare, este programată prima ediţie a Cupei Banatului la Downhill. Cele două evenimente consecutive vin după o perioadă în care bikerii bănăţeni dornici de competiţii au

săptămânii viitoare, este programată prima ediţie a Cupei Banatului la Downhill. Cele două evenimente consecutive vin după o perioadă în care bikerii bănăţeni dornici de competiţii au fost nevoiţi să meargă în ţările vecine, în Ungaria şi Bulgaria.

Downhill, la Muntele Mic
În perioada 15-17 septembrie, Graţian Bolog, organizatorul Cupei Banatului la Downhill, îi provoacă pe bikeri la concurs. Traseul, de aproximativ trei kilometri, oferă o mare varietate de peisaje: de la denivelări bruşte, viraje strânse până la treceri peste ape, zone cu nămol, zone tehnice şi de viteză mare. Punctul de start este platoul de la Muntele Mic, iar finişul, în şaua Iepii, diferenţa de nivel fiind de 900 de metri. În timpul coborârii, bikerii vor întâlni zone cu piatră, zone plate de viteză şi patru road-gap-uri periculoase. "Casca de protecţie este obligatorie!", spune Graţian.

Trei zile cu adrenalină
În cele trei zile ale competiţiei, sportivii vor concura pe diferite categorii: Free-ride, Night-ride şi X-country. În concursul de Free-ride, concurenţii vor coborî "la grămadă" pe traseu, toţi bicicliştii în acelaşi timp. Concursul va avea loc ziua pe drumul de coborâre de la Muntele Mic.
Traseul va fi dificil prin faptul că sportivii vor avea "surprize instant" apărute pe traseu (free-riding-ul este mersul pe un traseu necunoscut cu obstacole neaşteptate). Night-ride este o competiţie nocturnă care se desfăşoară pe acelaşi traseu. Coborârea se face la interval de 30 de secunde între rideri, iar fiecare bicicletă va fi dotată cu una sau mai multe instalaţii de iluminare. X-country este o competiţie care va avea loc pe platoul Muntelui Mic, la o altitudine de peste 1.800 de metri. Până acum, la concursul de downhill de la Muntele Mic şi-au anunţat participarea peste 40 de sportivi din Europa, dar şi câteva zeci din România.

Banat Mountain Bike Maraton, în organizarea Asociaţiei Bike Attack, se adresează mountain bikerilor profesionişti şi amatori din ţară şi din străinătate. Astăzi, de la ora 20.00, este programată proba de City-night-sprint, pe străzile principale ale Reşiţei. Mâine are loc Maratonul Banatului, calificările pentru concursurile de trial şi concursul de biciclete pentru copii. De la ora 21.00, toţi participanţii, concurenţi sau spectatori, vor avea parte de un concert rock, la Grădina de Vară a Casei de Cultură a Studenţilor. şi-au anunţat participarea trupele Guerillas, din Cluj, Bruma, din Bacău, şi Sanctuar, din Timişoara. În cadrul aceleiaşi competiţii, mâine este programat concursul de trial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite