Două dintre victimele exploziei au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul casei care a explodat, în urmă cu două zile, pe bulevardul Iuliu Maniu, a decedat miercuri. Lucian Natiuc avea arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar medicii îi acordau

Proprietarul casei care a explodat, în urmă cu două zile, pe bulevardul Iuliu Maniu, a decedat miercuri. Lucian Natiuc avea arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar medicii îi acordau şanse minime de supravieţuire.

În urma sa au rămas doi orfani şi soţia care e încă internată în spital. Petru Bartulov, un jandarm de 28 de ani, care trecea prin faţa casei în momentul exploziei, a decedat şi el în urma unui stop cardiac.

Tânărul mergea la serviciu şi a fost îngropat în moloz, suferind multiple leziuni interne şi o fractură a coloanei vertebrale. „Colegul nostru a fost operat de două ori, iar jandarmii au donat sânge pentru el.

Acum strângem bani pentru familia sa”, a spus locotenent colonelul Daniela Stanciu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara. 

Vinovaţii pot sta zece ani în închisoare

Poliţia Timiş aşteaptă rezultatele autopsiei celor două victime, deşi ancheta pentru identificarea vinovaţilor a început deja. „Este vorba despre infracţiunea de ucidere din culpă, în formă agravantă.

Vinovaţii riscă până la zece ani de închisoare”, a declarat inspectorul Sergiu Rus, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Primele concluzii

Reprezentanţii E-ON susţin că muncitorii firmei care făcea săpături în zonă sunt responsabili de explozie, pentru că au agăţat cu excavatorul o ţeavă de gaz.

Şefii firmei susţin că ei agaţă frecvent ţevile de gaz şi că acea conductă nu alimenta casa care a explodat. În urma unei anchete preliminare, pompierii susţin că explozia a fost provocată de scurgerea de gaze din interiorul casei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite