Doua miliarde de euro de la stat, sporuri câştigate de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul trebuie să plătească peste doua miliarde de euro în urma proceselor pentru sporuri câştigate de magistraţi, funcţionari, poliţişti, personalul auxiliar, angajaţi ai Curţii de Conturi şi de cei ai Gărzii Financiare. Aceste date i-au fost prezentate astăzi premierului Emil Boc de către responsabili ai Justiţiei.

Suma de 2,1 miliarde de euro este datorată în urma proceselor deschise pentru 25 de feluri de sporuri cerute în instanţă de şase categorii de angajaţi: magistraţi, funcţionari, poliţişti, personalul auxiliar, angajaţi ai Curţii de Conturi şi ai Gărzii Financiare.

Potrivit unor surse citate de NewsIn, şeful executivului ar fi invocat criza financiară şi a cerut înţelegere în privinţa achitării de către stat a acestor sporuri. Emil Boc a susţinut că este imposibil ca aceste sume să fie plătite urgent pentru toate categoriile.

Participanţii la discuţii, invitaţi pentru reeşalonarea sumelor restante, s-au plâns că nu mai sunt bani pentru citaţii, expertize, plata de interpreţi şi de alte probleme financiare.

În finalul întrevederii nu s-a găsit o sioluţie care să fie aprobată de tate părţile, dar s-a convenit ca ministrul Predoiu să vină cu o soluţie care să fie adoptată în Guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite