Două luni de spectacole de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit regizorului Tompa Gabor, ediţia actuală, a XVII-a, ar putea fi cea mai importantă ediţie de la înfiinţarea Uniunii Teatrelor din Europa, fiind prima realizată în tandem. „Este un

Potrivit regizorului Tompa Gabor, ediţia actuală, a XVII-a, ar putea fi cea mai importantă ediţie de la înfiinţarea Uniunii Teatrelor din Europa, fiind prima realizată în tandem. „Este un pod pentru culturi, care sparge barierele lingvistice”, ne-a spus Tompa Gabor.

Companiile străine îşi vor prezenta în propria limbă spectacolele, care sunt traduse în limbile română şi maghiară. La începutul săptămânii viitoare va veni la Cluj Teatrul da Rainha din Portugalia, în 10 şi 11 noiembrie, cu piesa „Ella”, de Herbert Achternbusch. În zilele de 21 şi 22 noiembrie, Teatrul Garibaldi din Italia va pune în scenă piesa „Înăuntrul inimii” de Giuseppe Massa.

În zilele de 25 şi 26 noiembrie pe scena Teatrului Maghiar va urca trupa Teatrului Dramatic Iugoslav din Serbia, cu „Neguţătorul din Veneţia”, după Shakespare.

Bulandra, ultima reprezentaţie

În 6 şi 7 decembrie va fi rândul Companiei AZAR din Franţa să prezinte „Don Quijote”, de Cervantes. Compania Rumpelpumpel din Franţa va prezenta în 8 şi 9 decembrie „Cvartet”, de Heiner Muller, iar în 16 şi 17 decembrie „Dumnezeu ca pacient”.

„Pacea perpetuă” de Juan Mayonga va fi montată de Teatrul La Abadia din Spania, în 13 şi 14 decembrie.Festivalul se va încheia în 22 decembrie cu piesa „Ce păcat că e curvă”, în interpretarea Teatrului Bulandra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite