Dosarul „Sex cu băieţei”: Doru Iuga se dezice de „bebeluşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Iuga este acuzat de acte sexuale cu minori
Doru Iuga este acuzat de acte sexuale cu minori

Directorul OTV Doru Iuga, acuzat de relaţii homosexuale cu minori, a cerut cercetarea pentru mărturie mincinoasă a copiilor care au dat declaraţii împotriva sa.

În faţa magistratului de la Judecătoria Sectorului 2, Iuga a arătat că anchetatorii au fost induşi în eroare de declaraţiile unor martori şi că el nu a apelat niciodată la intermediari pentru a-şi facilita relaţii sexuale. „Sunt un trofeu pentru Ministerul Public. Acum sunt într-o situaţie delicată, dar totul are la bază faptul că sunt o persoană publică", a strigat directorul din boxa arestaţilor.


Doru Iuga a mai arătat că procurorii i-au ridicat mai multe lucruri din casă, dar că în cele din urmă i-a fost perchziţionat doar un laptop. El a susţinut că este nevinovat, că nu a folosit niciodată în discuţiile telefonice termenul de „bebeluşi" şi a cerut cercetarea sa în libertate. Judecătoria Scetorului 2 a decis prelungirea mandatului de arestare prventivă pentru 30 de zile, atât al lui Iuga, cât şi a celorlalţi arestaţi din dosar. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie, astăzi, recursul celor arestaţi.

Percheziţii informatice

Procurorii care instrumentează dosarul „Sex cu băieţei" au percheziţionat mai multe calculatoare ale celor arestaţi, pentru a stabili modul în care erau racolaţi prin anunţuri pe internet, mai mulţi minori. De asemenea, procurorii caută mai multe înregistrări video şi fotografii făcute cu ocazia unor petreceri în vila de la Snagov a afaceristului german Klaus Zander. Anchetatorii încearcă identificarea altor persoane care au apelat la această reţea şi au întreţinut relaţii sexuale cu minori.


Vor să fie liberi din motive medicale

Romeo Haciaduarian este în continuare bolnav şi este internat la Spitalul penitenciar Colibaşi, după ce a alunecat în arest în timp ce făcea duş. Şi ceilalţi arestaţi din dosar susţin că au o stare medicală prostă. Andrei Staicovici spus că este bolnav de diabet, Klaus Zander că are probleme cu inima.

Judecătoria sectorului 2 arată în decizia de prelungire a madatelor că „temeiurile care au determinat arestarea iniţială subzistă, constatându-se că există indicii temeinice din care rezultă că inculpaţii au participat la săvârşirea faptelor pentru care sunt cercetaţi, pedeapsa prevăzută de lege este mai mare de patru ani de închisoare şi apreciindu-se că există probe certe că lăsarea în libertate a inculpaţilor prezintă un pericol concret pentru ordinea publică".

Magistratul arată că minorii care au fost supuşi la jocurile sexuale ale clienţilor acestei reţele, manifestă deja depresii, dezordini mentale, stimă scăzută de sine, şi „înclinaţii deviante". Aceste traume psihologice vor influneţa devoltarea acestor copii, iar în final conduc la formarea unui adult ce va păstra un comportament alterat, distructiv,autodistructiv si antisocial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite