Dosarul „Mită la arbitri”. Fostul şef al CCA Vasile Avram a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al CCA din România Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie în dosarul „Mită la arbitri”.

Procurorii au mai decis trimiterea în judecată a avocatului Adrian Penciu, pilotului de elicopter Nicolae Iacobescu şi a  recepţionierului Vasile-Constantin Chiorean. Avram şi Ţerbea sunt arestaţi preventiv în acest dosar din data de 25 septembrie 2011.

Acuzaţiile oficiale

Vasile Avram este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată  în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.
Sorin Ţerbea este acuzat de dare de mită, în formă continuată;
Avocatul Adrian Penciu este acuzat de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele  în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.
Vasile- Constantin Chiorean, angajat ca recepţioner la un hotel din Tîrgu-Mureş, deţinut de o societate comercială controlată de Ţerbea, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită.
Nicolae Iacobescu în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită, ambele în formă continuată.

Meciuri trucate

Potrivit rechizitoriului, la data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tîrgu-Mureş – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

Tranposrt gratuit cu elicopterul

În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, DNA arată că Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea. Elicopterul respectiv a fost pilotat de Nicolae Iacobescu şi închiriat, în acest scop, de o societate comercială controlată de Ţerbea, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro.
Suma de 19.000 de euro a fost remisă de Ţerbea lui Avram prin intermediul lui Iacobescu şi Chiorean.
 
Decizii antedatate


În rechizitoriul se mai arată că la data de 26 septembrie 2011, în condiţiile în care Avram era cercetat în stare de arest preventiv în prezentul dosar penal, Penciu, în calitate de apărător ales, i-a înmânat lui Avram, spre semnare, un exemplar fals al unei hotărâri din data de 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor care a fost semnat de Avram.

Hotărârea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I să se realizeze de către o altă persoană decât Avram,  începând cu returul sezonului 2010 – 2011. Procurorii au explicat că în această modalitate, Penciu a încercat să îl exonereze de răspunderea penală pe Avram Vasile prin constituirea unor probe care nu sunt veridice.



Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite