Dosarul traficului cu ovule: Cei doi medici reţinuţi nu aveau autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul traficului cu ovule: Cei doi medici reţinuţi nu aveau autorizaţie
Dosarul traficului cu ovule: Cei doi medici reţinuţi nu aveau autorizaţie

Cei doi medici israelieni reţinuţi marţi în dosarul privind traficul de ovule de la clinica bucureşteană Sabyc lucrau fără autorizaţie.

Mai citeşte şi:
VIDEO Mafia ovulelor
Fiscul israelian a percheziţionat casele unor medici reţinuţi în dosarul ovulelor
VIDEO UPDATE Trafic cu ovule: trei persoane au fost arestate
Bazac: Ştiam despre ce se întâmpla la clinica Sabyc, dar nu aveam dovezi


Potrivit DIICOT, medicii Levit Natan şi Ziskind Genia, practicau medicina pe teritoriul României fără permis de muncă, fără autorizaţie sanitară şi fără acordul Colegiului Medicilor.

Cei doi medici au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvărşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material şi exercitarea fără drept a unei profesii.

În calitate de specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, cei doi israelieni au sprijinit ilegalităţile desfăşurate în cadrul clinicii private din Bucureşti, în scopul obţinerii sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.

Procurorii au stabilit că Levit Natan şi Ziskind Genia au câştigat mai multe sume de bani în cuantum de aproximativ 4000 - 5000 euro cu ocazia unei deplasări în România. Conform evidenţelor intrare şi ieşire din şi în România, în ultimii 6 ani, cei doi au călătorit împreună, lunar, pe ruta Israel-România, deplasându-se în week-end, când desfăşurau activitate medicală la clinica “Sabyc”.

Tot în acest interval de timp, a rezultat din probele administrate că ilegalităţilor acestora nu erau doar de natură medicală, meduicii ocupându-se în România atât de fertilizare in vitro cât şi de recoltare de la „donatoarele” românce a ovocitelor, astfel intrând în contact direct cu învinuitele cercetate pentru trafic de celule.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite