Dosar penal pentru numere de înmatriculare false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român stabilit de mai bine de zece ani în Italia s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii l-au prins, azi dimineţă, pe Autostrada Soarelui conducând o maşină cu numere falsificate.

Liviu Claudiu Câdu spune că a cumpărat maşina, un Ford Escort, acum patru zile, de la un parc auto din Ausburg, Germania, al cărui patron este tot un român- Alexandru Florea. A dat pe ea 200 de euro, “un chilipir”, iar acum o ducea părinţilor lui care locuiesc în Constanţa. Autoturismul nu era însă înmatriculat, dar putea să circule dacă avea numere provizorii valabile. Acestea se eliberează, în funcţie de perioada solicitată, dacă maşina are revizia tehnică. Liviu susţine că a cumpărat maşina cu tot cu numere şi nu ştia că acestea au fost modificate.

Contractul de vânzare- cumpărare prezentat poliţiştilor este, de fapt, o coală format A4 pe care scrie numele vânzătorului şi al cumpărătorului şi este semnată de cei doi. Bărbatul a susţinut că era convins că poate să înmatriculeze maşina în România, în baza acestei chitanţe de  mână, deşi documentul nu are niciun antet oficial.

Poliţiştii spun că perioada de valabilitate de pe numerele maşinii a fost modificată, deci numerele sunt falsificate. Astfel i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi pentru numere falsificate. Liviu Câdu riscă însă doar o amendă administrativă de aproximativ 800 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite