Mitică Dragomir a pierdut vila din Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir (63 de ani), a pierdut în instanţă o vilă naţionalizată, Curtea de Apel Bucureşti dând câştig de cauză urmaşilor proprietarului de drept. Fost deputat, Dumitru Dragomir, poreclit fie „Mitică de la Ligă“, fie „Corleone”, este proprietar a patru imobile în Bucureşti, cons­truind şi 16 vile „la cheie”, din care a vândut şapte.

Mai citiţi şi:

Dragomir, doar în vizită la Curtea de Apel

Dragomir: "În locul lui Mititelu, m-aş interna într-un spital de nebuni"
Mitică Dragomir: „Gigi, au vrut să nu iei titlul“

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Dumitru Dragomir şi-a evaluat vila în litigiu la o valoare impozabilă de 100.000 de lei. Valoarea de vânzare însă ajunge undeva spre 400.000 de euro, având în vedere că preţul caselor a fost afectat de criza financiară. Casa are 300 de metri pătraţi şi este amplasată într-o zonă ultracentrală a Capitalei, lângă Calea Dorobanţilor.

Decret special de naţionalizare

Imobilul a fost proprietatea lui Aurel Mincu până la venirea comuniştilor la putere şi a trecut în posesia statului prin Decretul de naţionalizare nr. 92/1950. Din evidenţele statului a rezultat că o parte din imobil - patru camere - a fost naţionalizată printr-un decret special, deoarece spaţiul a fost ocupat de laboratorul medical Sarchifo.

Ulterior, casa i-a fost repartizată familiei Dragomir. Odată cu punerea în vânzare a imobilelor naţionalizate, Mitică de la Ligă a cumpărat vila de la Primăria Municipului Bucureşti, reprezentată de SC Herăstrău Nord SA. Numai că, în 2005, nepoţii lui Aurel Mincu, care şi-au dobândit dreptul de proprietate prin succesiune, au cerut judecătorilor retrocedarea casei.

Ei au arătat că „indiferent de actul de naţionalizare, titlul statului nu este valid, deoarece legea îl declară abuziv”. Moştenitorii au mai arătat că pretinsul titlu al statului nu este recunoscut de lege, „astfel încât nu a avut decât o detenţie abuzivă a bunului în litigiu”.

„Sunt cumpărător de bună-credinţă“

Mitică Dragomir a susţinut, în faţa judecătorilor, că atunci când a semnat contractul de vânzare-cumpărare, în 1996, a respectat dispoziţiile Legii 112/1996 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv de comunişti. El a mai arătat că a fost un cumpărător de „totală bună-credinţă”, deoarece imobilul era liber, nu exista niciun litigiu pe rolul instanţelor şi nicio cerere de restituire. 

„La data încheierii contractului de vânzare-cumpărare nu exista nicio hotărâre care să stabilească că imobilul a trecut în proprietatea statului fără titlu valabil”, a mai spus Dragomir magistraţilor.

Obligat să părăsească imobilul

Decizia Curţii de Apel Bucureşti, dată în martie 2009, nu a fost îmbucurătoare pentru şeful Ligii Profesioniste de Fotbal : „Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa, în sensul că admite acţiunea reclamanţilor. Obligă pârâţii să lase reclamanţilor în proprietate şi posesie imobilul situat în Bucureşti.

Dosarul a ajuns în ultima fază de judecată, la Curtea Supremă de Justiţie. Cu recurs.“ Procesul a fost pe rolul mai multor instanţe bucureştene. Acum, singura speranţă a lui Mitică Dragomir este instanţa supremă, unde mai are dreptul la o ultimă cale de atac.

„Vreau banii pe care i-am investit“

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul“, Dumitru Dragomir a declarat că a atacat decizia Curţii de Apel şi că este pregătit chiar şi să piardă. Are o singură condiţie: să-i fie înapoiaţi banii pe care i-a investit de-a lungul timpului în reamenajări şi renovări.

„E casa unde am stat peste 20 de ani, e locuinţa mea de suflet. Când m-am mutat în ea era o dărăpănătură. Aproape am reconstruit-o: termopane, renovare, acoperiş. Spre exemplu, când m-am mutat, apa la subsol era de 1,5 metri“, a mai spus Dumitru Dragomir. 

image
image

E casa unde am stat peste 20 de ani, e locuinţa mea de suflet. Când m-am mutat în ea era o dărăpănătură.

image



Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite