Dorinţele se împlinesc la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Luminii începe, astăzi, în Parcul Central, cu spectacole de jonglerie şi foc. Acest eveniment are ca scop promovarea intensă a implicării active prin

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Luminii începe, astăzi, în Parcul Central, cu spectacole de jonglerie şi foc.

Acest eveniment are ca scop promovarea intensă a implicării active prin voluntariat a tinerilor în viaţa comunităţii. Unul din scopurile organizatorilor este evadarea din rutină prin oferirea unei alternative constructive.

Printre activităţile incluse în programul festivalului se numără o expoziţie foto la care participă tineri artişti, un labirint de lumânări în care se vor desfăşura jocuri interactive, precum şi spectacole de jonglerie cu foc, realizate de tineri din Cluj şi Timişoara.

Va fi o seară în care toate dorinţele se vor împlini, fiindcă organizatorii s-au gândit că fiecare participant la eveniment va scrie pe o bucată de hârtie o dorinţă care va fi legată de un balon cu heliu. Balonul va fi lansat spre cer cu o flamă (cu ajutorul unor efecte pirotehnice).
De asemenea, spectatorii vor primi în dar o lumânare şi un pahar de ceai, care să îi facă să uite de frigul de afară.

Festival cu lumină de la 8.000 de lumânări

Cadrul festivalului este unul inedit: peste 8.000 de lumânări au fost aşezate de-a lungul aleilor principale, secundare şi în jurul lacului din Parcul Central al Clujului. Atât expoziţia foto, cât şi spectacolele de jonglerie sunt realizate de membri ai ONG-urilor.

În cadrul evenimentului va avea loc şi un târg de ONG-uri, prin care se vrea informarea tinerilor despre ariile de activare în domeniul voluntariatului: social, educativ, ecologic şi cultural. Festivalul este iniţiativa Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României - Centrul Local Cluj-Napoca şi este realizat de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, membri ai organizaţiei, precum şi voluntari din exteriorul acesteia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite