Scandal în Casa Domnului din comuna Leu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal în Casa Domnului din comuna Leu
Scandal în Casa Domnului din comuna Leu

Zeci de credincioşi din comuna Leu au refuzat să participe, ieri dimineaţă, la slujba ţinută de noul preot de la Parohia „Sfântul Nicolae“, Marian Mitrache.

Localnicii au cerut ca preotul Aurel Enache, cel care a condus parohia timp de aproape 30 de ani, să fie repus în drepturi. „Nu este corect să vină alt preot, vrem să rămână acesta, pe care îl avem de atâţia ani. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni, au venit ca bandiţii şi l-au instalat peste noapte. Asta e biserica străbunilor noştri, nu a Mitropoliei“, a spus Marcel Voicu, localnic.

Oamenii au povestit că preotul numit ieri în funcţie are o parohie tot în comuna Leu, pe care a închis-o însă pentru a veni aici. „A plecat de acolo că nu îi mai dădea lumea bani, cerea trei milioane pentru o înmormântare. Păi, e posibil aşa ceva?! A distrus o biserică şi acum vrea să o distrugă şi pe aceasta?“, s-a întrebat un alt nemulţumit, Ovidiu Băltăţeanu.

Pentru a calma spiritele, la slujba de ieri a fost prezent şi protopopul Protoieriei de Sud Dolj, Florin Bonea.

„S-a decis mutarea preotului Marian Mitrache de la Parohia 4 la Parohia 2, în timp ce preotul paroh Aurel Enache va trece pe postul doi în parohie. Vă sfătuiesc să faceţi un memoriu către Mitropolie dacă aveţi nemulţumiri“, le-a spus protopopul oamenilor. Vorbele i-au enervat şi mai tare pe săteni, care au început să huiduie şi să strigeîmpotriva lui.

A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru ca Bonea şi Mitrache să poată părăsi biserica.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite