„Domnule Nistorescu, doar Dumnezeu vă poate ierta!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Frunză, una dintre victimele jurnalistului, refuză scuzele celui care a băgat-o în spital. Ziaristul Cornel Nistorescu a vizitat la spital victimele Tiberiu Florescu (34 ani) şi Andreea Frunză (23 ani), pe care le-a spulberat sâmbătă seara cu X5-ul său. 

Cornel Nistorescu a apărut la Spitalul de Urgenţă Floreasca în jurul orei 14.30 şi a urcat la secţia „Terapie intensivă”, acolo unde este internată Andreea Frunză, 23 de ani, cu ruptură de splină.

A vorbit întâi cu părinţii fetei, încercând să insinueze că cei doi, Andreea şi Tiberiu, circulau cu viteză excesivă în momentul când BMW-ul său le-a lovit motocicleta.

„Norocul tău că eşti băiat zdravăn”

Vizita la Andreea a durat o jumătate de ceas. A cerut iertare şi a promis ajutor. „Eu nu vă pot ierta, domnule Nistorescu, doar Dumnezeu o poate face”, i-a răspuns Andreea Frunză. Descumpănit, ziaristul şi-a mutat atenţia către Tiberiu, internat la secţia „Ortopedie” cu fractură de bazin.

Corneliu Nistorescu: Ce faci, cum te simţi?

Tiberiu Florescu
: Mă doare încă. Vreau să ştiu şi eu un lucru, domnule Nistorescu, de ce nu aţi coborât din maşină după ce
ne-aţi lovit?

C.N.: Eram cu un copil mic înăuntru...

T.B.: Dar noi muream acolo, jos, pe caldarâm...

C.N.: Da, dar oricum nu aveam voie să vă ating, a încercat o scuză ziaristul. Dar a fost imediat întrerupt de Tiberiu.

T.B.: De ce aţi spus că aveam viteză? Noi ieşiserăm să vedem beculeţele de sărbători montate pe bulevard, n-aveam deloc viteză.

C.N.: Mie aşa mi s-a părut, a replicat Nistorescu. După care a schimbat iute vorba. Norocul tău că eşti un băiat zdravăn, altfel era mai grav. Voi mobiliza toată lumea medicală pentru ca tu şi Andreea să vă faceţi bine cât mai repede.
Acest dialog a avut loc în salon în prezenţa reporterului Adevărul cu acordul victimei.

Sânge pentru Andreea

Pe lângă dureri şi perspectiva sumbră de a sta trei săptămâni pe patul de spital, Tiberiu Florescu mai are o problemă. Una mare. „Andreea are nevoie de sânge, de mult sânge. Mi-am sunat prietenii şi toţi mi-au promis că mă vor ajuta, că vor veni să doneze sânge pentru ea”.   

Tiberiu şi Andreea se iubesc şi intenţionează să se căsătorească anul viitor. „Voiau să-şi reno­­veze casa. Acum, banii se vor duce pe tratament”, spune un prieten al lor.

Au început cercetările

Dosarul în care jurnalistul Cornel Nistorescu este cercetat pentru vătămare din culpă a fost trimis, ieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru înregistrare şi obţinerea numărului unic.

Dosarul se va reîntoarce la Biroul de Cercetări Penale al Poliţiei sectorului 1, unde se va continua ancheta.

Sâmbătă seara, Nistorescu a intrat cu BMW-ul X5 pe care îl conducea în motocicleta pe care se aflau Tiberiu Florescu şi Andreea Frunză.

Potrivit Poliţiei, Nistorescu a întors maşina pe trecerea de pietoni, a trecut peste scuarul ce desparte sensurile de mers şi a lovit  motocicleta care circula regulamentar.

Nistorescu nu a mai ajuns la emisiunea sa de la Realitatea TV

Sâmbătă seara, imediat după producerea accidentului, postul Realitatea TV, acolo unde Cornel Nistorescu este colaborator, a prezentat ştirea, dar fără a da numele şoferului vinovat.

Pe site-ul postului tv au existat mai multe comentarii care au semnalat acest lucru.

Duminică, jurnalistul Cornel Nistorescu nu a mai apărut nici la emisiunea „România politică” pe care o realizează de obicei alături de Emil Hurezeanu, Iosif Boda şi Melania Medeleanu.

Conform postului Realitatea TV, „ decizia de a nu apărea în emisiunea de duminică i-a aparţinut lui Cornel Nistorescu, care a sunat şi a anunţat că, din motive obiective, nu poate participa”.

Până în prezent nu există o decizie a postului de a între- rupe colaborarea cu jurnalistul Cornel Nistorescu. 
 
„Ştirea a fost prezentată corect“

Referitor la modul în care a fost prezentată ştirea sâmbătă seara, Realitatea TV precizează că “prima relatare despre accident a avut loc la câteva minute după producerea acestuia, pentru că, din întâmplare, unul dintre jurnaliştii RTV - Letiţia Zaharia - se afla acolo.

În acel moment, nu avea de unde să ştie cine este şoferul implicat (după cum ştiţi, şoferul a rămas în maşină, iar aceasta era la distanţă de locul impactului). Apoi ştirea a rulat de încă opt ori şi de fiecare dată a fost menţionat numele lui Cornel Nistorescu”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite