UPDATE VIDEO Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pe cauţiune, după ce a fost oficial inculpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Dominique Strauss-Kahn a fost pus oficial sub acuzare în urma reclamaţiei privind agresiuni sexuale, potrivit unui procuror american.

UPDATE 08.55 Dominique Strauss-Kahn va fi transferat astăzi în arest la domiciliu

Citiţi şi: Fiica cea mică a lui Dominique Strauss-Kahn, martor important în cadrul procesului

image

Dominique Strauss-Kahn a rămas în închisoare în cursul nopţii de joi spre vineri, documentaţia specifică eliberării pe cauţiune urmând să fie semnată vineri, informează Sky News. Judecătorul Michael Obus a stabilit plasarea fostului director al FMI în arest la domiciliu şi purtarea unui brăţări electronice pentru localizare.

Următoarea audiere în cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilită pe 6 iunie.

Vezi VIDEO aici

UPDATE 23:20 Fostul director al FMI va locui într-un apartament închiriat supravegheat video şi va fi păzit non-stop de gărzi înarmate, până pe 6 iunie, când va avea loc următoarea înfăţişare.

UPDATE 23:00 Judecătorul instanţei din Manhattan a aprobat eliberarea pe cauţiune a lui Dominique Strauss-Kahn, informează AFP. Cauţiunea a fost fixată la un milion de dolari, iar depozitul de garanţie este de cinci milioane de dolari. Fostul şef FMI va rămâne într-o reşedinţă din Manhattan, supravegheat 24 de ore din 24.

Dominique Strauss-Kahn a fost adus fără cătuşe, joi la ora 14.30 (21.30, ora României), în sala tribunalului din Manhattan. Soţia lui Dominique Strauss-Kahn, Anne Sinclair, alături de una dintre fiicele fostului director al FMI, au sosit joi după-amiază la instanţa din Manhattan unde are loc audierea asupra cererii de eliberare pe cauţiune a soţului ei.

În timpul audierii, avocaţii apărării au argumentat că Dominique Strauss-Kahn este "o persoană respectabilă", dând asigurări că nu va încerca să fugă dacă va fi eliberat pe cauţiune.

Procurorii argumentează că Dominique Strauss-Kahn "are motive să fugă", cerând menţinerea acestuia în detenţie.

Directorul General al Fondului Monetar International (FMI) a fost arestat sâmbătă, în data de 14 mai, de către autorităţile din New York, de la aeroportul internaţional John F. Kennedy, pentru a fi chestionat cu privire la o agresiune sexuală.

Şeful FMI ar fi agresat sexual o cameristă angajată la hotelul Sofitel din New York. Reclamanta, o mamă singură în vârstă de 32 de ani originară din Guineea, a compărut prima dată miercuri, cu uşile închise, în faţa justiţiei. Ea neagă că ar fi avut o relaţie sexuală consimţită cu fostul director al FMI.

Dominique Strauss-Kahn riscă 25 de ani de închisoare pentru şapte capete de acuzare: două capete de acuzare de infracţiuni sexuale de gradul întâi, tentativă de viol la primul grad, agresiune sexuală la primul grad, sechestrare în gradul al doilea, agresiune sexuala în al treilea grad şi atingere fără consimţământ.

VIDEO

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite