Doljenii îşi petrec Paştele în vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile la Sinaia costă cât un sejur all-inclusive la bulgari

Mai sunt doar trei săptămâni până la Paşte şi craiovenii s-au înghesuit deja să rezerve bilete pentru mini-vacanţă. Operatorii spun că, la fel ca şi în anii trecuţi, cele mai căutate sunt pachetele pentru Grecia şi Bulgaria. „Vreau să plec în Grecia pentru că este ieftin, serviciile sunt de calitate şi în plus şi ei sărbătoresc tot atunci Paştele şi am auzit că au tradiţii frumoase. Iniţial, m-am interesat de oferte în ţară şi m-am îngrozit. Cum să dau pe două zile la Olăneşti 300 lei doar cu mic dejun, când au la ofertă trei zile în Bulgaria la 140 de euro cu all-inclusive?!”, a spus craioveanul Vasile Anghelache, unul dintre cei care veniseră ieri hotărâţi să rezerve bilete la Nisipurile de Aur.

Trei nopţi de lux la bulgari, 160 euro


Şi operatorii recunosc faptul că vacanţa de Paşte în Bulgaria sau Grecia e mult mai avantajoasă atât la preţ, cât şi la servicii. De aceea, majoritatea reprezentanţilor agenţiilor de turism din Bănie spun că nu au vândut nimic sau aproape nimic la vacanţele oferite în ţară. „Am vândut doar un pachet, în Bucovina, dar e vorba de cineva care a vrut neapărat să viziteze zona. În rest, doar Grecia şi Bulgaria. Pentru că sunt aproape, sunt mai ieftini şi calitatea serviciilor nici nu se compară”, a spus Cristina Zăvadă, agent de turism la Touropa. Agenţia oferă transport cu autocarul şi trei nopţi de cazare la Nisipurile de Aur sau Albena în hoteluri de 4-5 stele în regim all-inclusive la 160 euro. Cei care preferă Grecia pot opta pentru pachete minime, trei nopţi de cazare la 190 euro cu mic dejun şi masă festivă incluse.

1.400 lei, sejur în Bucovina


Şi agenţii de la Palace Tour spun că anul acesta craiovenii nu au fost interesaţi de ofertele făcute cu ocazia Sărbătorilor Pascale în zonele turistice din România. Explicabil, având în vedere că sejurul în Nordul Bucovinei poate ajunge şi la 1400 lei, iar trei zile la Nisipurile de Aur costă doar 90 euro cu regim all-inclusive şi transport cu autocarul asigurat. La agenţia Mapamond un sejur de trei zile la Sinaia, hotel de trei stele costă 155 euro, în pachet fiind asigurate micul dejun şi o masă festivă de Paşte. În top, spun reprezentanţii agenţiei, rămâne tot Grecia. „În Grecia se sărbătoreşte diferit Paştele, au tradiţii frumoase şi lumea ştie acest lucru. De exemplu, în Corfu, toată lumea sparge câte ceva, aruncă pahare, farfurii, ce găsesc”,a spus Alin Angelescu, agent de turism la Mapamond.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite