Doljenii nu s-au înghesuit la secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prea puţini olteni s-au prezentat astăzi să-şi aleagă europarlamentarii

Până la ora 10.00, locuitorii Băniei au venit în număr foarte mic la vot, după cum ne-au informat preşedinţii mai multor secţii de votare din oraş. Au apărut şi mici incidente,  în jurul orei 9.30, Ion Diaconu, de 59 de ani, membru în Biroul Electoral Judeţean, a votat de două ori, în cartierul Craioviţa Nouă. Bărbatul a fost reţinut de poliţie şi i-a fost întocmit  dosar penal. La secţia 195 din Bechet, procesul de votare a fost oprit pentru o jumătate de oră, pentru că a dispărut o ştampilă.

La secţia de votare 60 aflată în incinta Colegiului Naţional Carol , doar 50  de persoane cu drept de vot din 1330 câte sunt înscrise pe liste s-au prezentat la urnea .„ În comparaţie cu alegerile precedente, cifra este mult mai mică“, a declarat Alina Cocoşilă, preşedinta secţiei de votare 60.
 
La Penitenciarul pentru Minori şi Tineri, din aproape 350 de persoane, 182 au drept de vot. La ora 12.00, majoritatea votaseră deja, 17 condamnaţi refuzând să se prezinte la urnele speciale amenajate în clădire. 

„Mă gândesc la sufletul omului“


Cei mai mulţi tineri privaţi de libertate ne-au spus că nu ştiu nimic despre politică, dar că au încredere că votul lor va îmbunătăţi traiul românilor. Ion Marian, de 18 ani, închis pentru furt, a pus astăzi pentru prima dată ştampila pe un buletin de vot. „Am încredere în politicieni“, este părerea tânărului.  Ştefan Rădulescu, 20 de ani, din Băileşti, a intrat pentru întâia oară într-o cabină de votare, dat fiind că până în acest an a fost plecat în străinătate, unde nici nu i-a trecut prin gând să voteze. Are un criteriu bine stabilit de selecţie a politicienilor: sufletul. „Când votez mă gândesc la sufletul omului şi la ce au realizat până acum şefii din guvern“, ne-a vorbit Ştefan. Îşi doreşte ca politicienii care vor ieşi învingători să schimbe codul penal. „Vreau să mai scadă din pedeapsa noastră“, adaugă olteanul.

Speră ca politicienii  să-i scadă din pedeapsă


Tiberiu Nicola, de 19 ani, din Arad, închis pentru furt, speră că oamenii politici care vor câştiga să se preocupe în principal de cei aflaţi după gratii. „Sunt închis timp de un an pentru furt. Aş vrea ca să se mai umble pe la legi“, ne mărturiseşte Tiberiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite