Doljenii au făcut coadă pentru biletele Loto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, la 19.20, va avea loc Tragerea Specială Loto 6 din 49, la care se înregistrează un report de peste 38 milioane lei

Azi-dimineaţă, la 10.30, oamenii aşteptau la cozi de doi-trei metri la una dintre agenţiile Loto din Craiova, ca să poată bifa numere. O vânzătoare de profil ne-a informat că a avut peste 300 de clienţi sâmbătă şi că se aşteaptă ca situaţia să fie aceeaşi astăzi. „În săptămânile obişnuite, aproape 70 de doljeni completau zilnic bilete, la mine, însă acum cifra a crescut de cel puţin trei ori. Se resimte efectul reportului mare. Cei mai fideli jucători sunt tinerii şi pensionarii care nu se descurajează, chiar dacă au pierdut în repetate rânduri. Eu am o vorbă: «Dacă nu joci, nu ai nicio şansă, pe când, dacă te implici, ai cel puţin una»“, a declarat Maria Piroşca, agent Loto din Craiova.

Ogică, exemplul suprem

Ion Vâlceanu, paznic, în vârstă de 35 de ani, este primul oltean care a trecut astăzi pragul Loteriei din Craiova. La 7.00 deja aştepta în faţa uneia dintre agenţii. Mărturiseşte că a devenit un împătimit al acestor jocuri. În urmă cu cinci ani, şi-a încercat norocul pentru întâia oară. „Era 19 februarie 2004. Un prieten m-a îndemnat să fac acest pas. Eram timid. Dar mi-am făcut curaj. M-am închinat şi m-am rugat la Dumnezeu să mă ajute. Hristos nu e contra acestor practici, că doar nu fac rău nimănui, nu lucrez cu diavolul“, povesteşte Ion. Recunoaşte că a investit peste 3.000 lei la Loto, echivalentul a patru salarii, dar că niciun moment nu a regretat banii irosiţi. Dacă, la început, craioveanul alegea la întâmplare numerele, în prezent stă ore întregi pentru calcule. Îl are ca exemplu pe Ogică şi pe Ştefan Mandel, omul care a bătut recordul la Loto: 14 reporturi obţinute.

Precedent în 1964

„Ogică are o vorbă: secretul şansei este a juca zone şi scheme imposibile. Profesorul Mandel a uimit lumea. Prima mare lovitură a dat-o în România, în 1964, când a reuşit să nimerească toate cele 6 numere, ceea ce i-a adus un câştig fabulos pentru vremea respectivă: aproape 79.000 de lei, echivalentul salariului mediu al unui român pe 8 ani de zile“, adaugă Ion. Acest caz l-a încurajat şi pe craioveanul nostru, care s-a pus serios pe treabă. Înainte de a adormi, se concentrează câte două ore la operaţiile matematice, special pentru Loto. Povesteşte că pierde multe nopţi în faţa hârtiei, cu pixul şi biletele în faţă. „Am ajuns însă la concluzia că nu trebuie să fac exces de gândire, că mă epuizează psihic. O să mă îmbolnăvesc“, explică doljeanul. Dacă va câştiga premiul cel mare, Ion ţine morţiş să-şi facă nunta, să-şi cumpere o maşină şi o casă. „Dar mai bine las planurile pentru mai târziu, după ce o să văd banii. Cert este că aş renunţa la serviciu“, încheie Ion Vâlceanu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite