Doisprezece orfani cred în Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

POVESTE: Casa Mamă-Copil găzduieşte o familie de copii fără părinţi

Moş Crăciun, existent sau nu,  îşi pregăteşte din timp desaga pentru micuţii din orfelinat.

Crăciunul vine pe furiş, cu paşi repezi. Doisprezece copii orfani, de la 9 la 18 ani, aşteaptă şi ei cu sufletul la gură Crăciunul în Casa Mamă-Copil. Micuţii sunt cuminţi, se spală pe dinţi şi nu vorbesc urât, toate de dragul Moşului aşteptat ca o minune obligatorie. Cei doisprezece au pregătit şi o scenetă. Se îmbracă în haine albe, îşi pun în spate aripile de îngeri şi, după ce intră în biserică, se transformă în personaje de legendă.
Casa de copii nu e acasă, dar în cazul acesta, încă din anul 1997, sistemul funcţionează. O bucătăreasă, un grădinar şi trei măicuţe benedictine: acesta este inventarul fostei şcoli care de ani buni este căminul micuţilor. Sora Lina este asistent social, mână de fier şi coordonator. În secret, însă, ea este mama tuturor, îi ocroteşte pe cei mici, îi ceartă pe cei mari şi îi creşte ca pe propriiii copii. Sora Cristina, psiholog şi profesor de religie, se ocupă momentan de scenografia scenetei, în timp ce Sora Magda, un fel de administrator cu mână de fier, le croieşte haine de spectacol în timpul liber.

Dispută pentru Moş
Cei doisprezece copii orfani sunt rude doi câte doi, au pierdut unul sau amândoi părinţii şi, după preferinţe, cred sau nu cred în Moş Crăciun.

Raul, în vârstă de 11 ani, spune că de vreo şase ani buni a încetat să mai viseze la un Moş din poveşti, pentru că i-a văzut pe bunici cum pregăteau cadourile. Sora sa, Natalia, mezina grupului, este însă convinsă că fratele ei mai mare se înşeală amarnic.

„Sigur că Moş Crăciun există, are şi o ascunzătoare, undeva unde este, desigur, foarte frig. Stă acolo, cuminte, tot anul, alături de piticii săi, şi iese afară doar de sărbători”, a spus Natalia.

Alex are 14 ani şi pe sub hainele de spectacol poartă pijamale. E convins că Moşul există, altfel n-are cum! În timpul anului, el doarme cu renii la Polul Nord iar în noaptea de Crăciun împarte cadouri. „Sigur că sunt foarte mulţi copii, dar el are o sanie zburătoare, aşa se descurcă”, a spus Alex.

Crăciunul vine tiptil şi în casa celor doisprezece copii. În bucătărie miroase a ruladă cu ciocolată, iar buzunarele sunt pline cu biscuiţi. Un motiv foarte bun pentru ca Moşul, chiar dacă nu ar exista, să fie inventat în noaptea de Crăciun special pentru cei doisprezece.

Campanie de sărbători
Angajaţii librăriei Cărtu-reşti i-au vizitat pe micuţi săptămânile trecute şi, mai în glumă, mai în serios, le-au cerut o listă de dorinţe. Truse de farduri, cărţi, pan-tofi roşii sau cărucioare de păpuşi, toate au fost bifate de către Moşul cu barbă lungă şi mai ales de către vizitatorii librăriei. Rezultatul e încă secret, dar un lucru e sigur: sania lui Moş Crăciun va poposi şi la Casa Mamă-Copil, iar desaga va fi plină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite