Doi români daţi în urmărire prin Interpol şi arestaţi în Irlanda au fost aduşi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română
Poliţia Română

Două persoane, soţ şi soţie, date în urmărire internaţională încă din 2002, au fost reţinute în Irlanda şi au fost predate ieri autorităţilor de la Bucureşti, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, Violeta şi Florin Gheorghe figurau pe lista celor mai căutate persoane şi au fost localizaţi şi arestaţi la sfârşitul lunii noiembrie în Dublin.

Ancheta în urma căreia s-a decis urmărire internaţională a celor doi arată că, în perioada 1999–2000, Violeta şi Florin Gheorghe au formulat în instanţă, cu ajutorul şi în numele altor persoane, acţiuni civile prin care au solicitat pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti de constatare a vânzării-cumpărării unor terenuri care, în realitate, aveau alţi proprietari.

Astfel, cei doi au reuşit să prejudicieze mai multe persoane cu peste 5 miliarde de lei vechi şi au fost condamnaţi la câte 12 ani de închisoare pentru înşelăciune.

La data de 25 iulie 2002, în urma solicitării Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională a celor doi.

O escortă a Poliţiei Române s-a deplasat ieri în Irlanda pentru preluarea urmăriţilor care, ulterior, au fost depuşi în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite