Doi nou-născuţi arşi la Giuleşti au fost externaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei cinci nounăscuţi care au supravieţuit incendiului de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi ieri. „Starea gemenilor este bună, sunt doi copii normali şi arată de parcă nu li s-a întâmplat niciun necaz.

Micuţii vor fi monitorizaţi însă mult timp, cazul lor fiind unic probabil în lume", a declarat medicul Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu".

Mai mult, doctorii au dat asigurări că leziunile sunt vindecate, iar toate analizele sunt foarte bune. „Din păcate, nu ştim nimic despre posibile leziuni interne. Toate analizele privind organele interne, respectiv plămâni, rinichi, ficat sunt bune. Dar asta nu înseamnă că nu ar putea fi unele probleme", a mai spus prof.dr. Dan Enescu, cel care i-a tratat pe copii.

Caz unic

Ceilalţi trei nou-născuţi au rămas sub tratament la Spitalul „Grigore Alexandrescu". Doi dintre ei ar putea părăsi spitalul în următoarele două săptămâni întrucât mai au mici leziuni externe. Cel de-al treilea este încă micuţ, având 1,500 kilograme, astfel că el va mai rămâne spitalizat. Medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu" au declarat că acest caz a fost unul fără precedent în cariera lor şi că le-a fost foarte greu în această lună în care s-au luptat în fiecare zi pentru viaţa micuţilor.
„Nu am avut cu ce să comparăm starea şi evoluţia copiilor. Am încercat să ne bazăm strict pe rutina profesională în acest domeniu, chiar dacă nu am îngrijit niciodată prematuri cu arsuri atât de profunde. Cel mai greu moment a fost atunci când au fost aduşi. Erau bebeluşii cu numere de la unu la opt şi atât", spune profesorul Enescu. La 16 august, 11 bebeluşi au suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit la Maternitatea Giuleşti. Şase dintre nou-născuţi au murit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite