Doi tineri, dispăruţi fără urmă după protestele de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri moldoveni sunt daţi dispăruţi la Chişinău, după manifestaţia din 7 aprilie, care a degenerat în violenţe în masă, inforează portalul informaţional Ştirea Zilei din Chişinău.

Tinerii dispăruţi sunt Alexandru Galinţchi, a cărui mamă a povestit autorităţilor municipale din Chişinău că nu-l poate găsi din data de 7 aprilie, deşi a colindat toate comisariatele de poliţie din capitală, şi Serghei Donici, student.

Primăria Chişinăului, care monitorizează cazurile de abuz din partea puterii împotriva protestatarilor din 7 aprilie, a înregistrat până în prezent mărturiile a 322 de persoane, care susţin că au fost reţinute şi agresate de poliţişti.

Direcţia pentru Protecţia Copilului din Republica Moldova a dat publicităţii astăzi un comunicat în care se afirmă că după protestele de la 7 aprilie la Centrul de plasament temporar al minorilor din Chişinău au fost aduşi 37 de copii. Responsabilii pentru protecţia copilului au putut să asiste la audierile minorilor de către poliţie în doar 7 cazuri. În plus, pe corpurile a trei dintre ei au fost depistate urme de violenţă, dar copiii terorizaţi de posibile consecinţe şi mai grave spun că s-au lovit singuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite