Doi preoţi români nu mai au voie să intre în R.Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi preoţi români, reprezentanţi ai Mitropoliei Basarabiei, au fost întorşi din drum de vameşii moldoveni care le-au interzis să intre în R.Moldova, unde aceştia slujesc de ani de zile, în parohiile din satele Vadul lui Isac, Vulcăneşti şi Larga Nouă, Cahul, scrie Jurnalul de Chişinău.

Ion Bigea şi Constantin Dumitraşcu au fost reţinuţi în vama Oancea-Cahul pe data de 11 aprilie de către grăniceri, care au motivat interdicţia prin faptul că cetăţenii români nu mai au voie să intre pe teritoriul R. Moldova decât cu viză, precum şi cu o invitaţie eliberată de Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău.

Acestora nu li s-a permis să intre în R.Moldova, deşi au toate actele în regulă până în luna august 2009.

Preoţii români sunt îngrijoraţi de enoriaşii satelor Vadul lui Isac, Vulcăneşti şi Larga Nouă, Cahul că nu vor avea parte de slujbele Sfintelor Sărbători de Paşti.

Solicitat de Jurnal, un preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei a declarat că s-a încercat acordarea sprijinului necesar pentru ca preoţii români să ajungă la parohiile lor, dar nu s-a reuşit acest lucru, deoarece aceştia au nevoie de viză. Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei a mai spus că enoriaşii din aceste două sate vor beneficia de slujbele tradiţionale de Paşti, oficiate de alţi preoţi din cadrul Mitropoliei. Un locuitor al satului Vadul lui Isac a confirmat că de Paşti în sat va veni preotul de la Manta, pentru a sfinţi bucatele de Paşti.Printre documentele necesare pentru eliberarea vizelor pentru Republica Moldova pentru cetăţenii români, figurează o invitaţie eliberată de Biroul Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite