Doi poliţişti, deferiţi justiţiei pentru arestarea ilegală şi uciderea unui suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi agenţi de poliţie au fost deferiţi justiţiei pentru arestarea ilegală şi cercetarea abuzivă a unui bărbat pe care l-au bătut pentru a recunoaşte un furt, în urma loviturilor primite suspectul a decedat, informează Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Bogdan Eugen Papuzu şi Constantin Cosmin Militaru (agenţi de poliţie) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, arestare nelegală şi cercetare abuzivă", se arată într-un comunicat de luni al instituţiei.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D.N. (aflată în imposibilitate de a se apăra) multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Agenţii Bogdan Eugen Papuzu şi Constantin Cosmin Militaru "au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori (urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia), context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt".

Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce "prin lovire cu şi de plan dur".

Urmărirea penală în cauză a fost efectuată de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În acest caz, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, a dispus preluarea dosarului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie având în vedere complexitatea cauzei şi mediatizarea acesteia şi pentru soluţionarea cu celeritate a dosarului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Caraş-Severin, ca instanţă de judecată desemnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin sentinţa penală din 2 noiembrie 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite