Doi bărbaţi acuză „mascaţii“ că i-au bătut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ordine spun că nu au făcut niciun abuz şi că bărbaţii erau puşi pe harţă

La sediul redacţiei „Adevărul de Seară“ au venit astăzi doi bărbaţi care au reclamat că au fost bătuţi de lucrătorii Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vâlcea. Ei au prezentat şi un certificat medico-legal, din care rezulta că Nicuşor Pătraşcu (46 de ani), taximetrist, prezenta leziuni traumatice, ce pot data din 24 iunie şi care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
„Scandalul a pornit în momentul în care noi i-am cerut ospătăriţei de la localul unde am servit o friptură să ne explice preţul prea mare al consumaţiei: 31,5 lei pentru câţiva cartofi şi două pulpe de pui. În loc să vină să ne dea explicaţii, a chemat poliţiştii. După ce au venit cei de la Municipiu, aceştia au sunat la «mascaţi», care au venit şi ne-au rupt în bătaie. În maşină ne-au dezbrăcat, spunând că ne controlează de droguri. Şi la sediul Poliţiei au dat în noi, spunând că şmecheri ca noi au mai văzut ei (...), bărbatul redând expresii „deocheate“ care ar fi fost folosite de „mascaţi“. Prietenul taximetristului, Ion Daniel Creţu, a afirmat că el este în clinciuri mai vechi cu poliţia pentru faptul că acum două săptămâni l-au confundat cu un violator şi l-au ridicat din gară, după care l-au eliberat. „Am făcut sesizare la Parchet, până la urmă am retras-o, dar ei n-au putut să treacă peste asta!”, a spus Creţu.

Refuzul legitimării atrage cercetarea la sediul poliţiei


Într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea se menţionează că ambii bărbaţi sunt cercetaţi pentru „sfidarea organelor judiciare”, iar Pătraşcu şi pentru port ilegal de armă. Inspectorul Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, ne-a spus: „Poliţiştii care au fost la cercetări au toate actele întocmite conform procedurilor. Există documente că bărbaţii respectivi au fost foarte recalcitranţi, au refuzat să se legitimeze, erau sub influenţa alcoolului, iar unul dintre ei purta la brâu un cuţit, pe care spune că-l avea pentru autoapărare. Aduşi la sediul poliţiei, aşa cum este procedura, au refuzat să dea declaraţii. Unei femei poliţist, ofiţer de la Cercetări Penale, i-au adresat vulgarităţi, au folosit violenţa. Dacă se simt nedreptăţiţi, au posibilitatea să se adreseze cu plângere la şeful Poliţiei sau la Parchet”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite