Israel: Doi militari au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israel: Doi militari au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal militar
Israel: Doi militari au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal militar

Doi militari israelieni care au manifestat săptămâna trecută în favoarea coloniştilor au fost condamnaţi la 20 de zile de închisoare, de un tribunal militar, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene, citată de Israel Naţional News.

"Doi soldaţi tineri, care au afişat o banderolă cu caracter politic în timpul unei ceremonii organizate pentru depunerea jurământului militar, joi seara, la Zidul de Vest (Zidul Plângerii), au fost condamnaţi la 20 de zile de închisoare", a declarat purtătoarea de cuvânt.

"Ei au fost, de asemenea, transferaţi către o unitate necombatantă pentru tot restul perioadei de serviciu militar obligatoriu", a adăugat ea.

Cei doi recruţi făceau parte din unitatea de infanterie de elită Kfir, detaşată în Cisiordania. Cei doi au arborat joi o banderolă pe care scria "Nu vom evacua Homesh". Homesh este o colonie creată în nordul Cisiordaniei, într-una din zonele evacuate în septembrie 2005, în paralel cu retragerea israeliană din Fâşia Gaza.

"Am vrut să arătăm astfel că rolul nostru este de a-i proteja pe cetăţenii israelieni, şi nu de a-i evacua din patria lor strămoşească", declara pentru postul public de radio unul dintre aceştia, sub protecţia anonimatului.

Mai mulţi rabini radicali, aflaţi la conducerea unor instituţii de studii talmudice din Cisiordania, au aprobat în mod public comportamentul celor doi militari şi au făcut apel la armată să nu respecte ordinele privind evacuarea coloniştilor.

Numeroase cadre din rândul forţelor armate provin din rândul comunităţilor religioase simpatizante ale coloniştilor evrei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite