Oradea: Doi patroni de firmă au fost prinşi în flagrant în timp ce furau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Doi patroni de firmă au fost prinşi în flagrant în timp ce furau
Oradea: Doi patroni de firmă au fost prinşi în flagrant în timp ce furau

Asociaţii unei societăţi comerciale în insolvenţă, un slovac şi un ungur, au fost prinşi în flagrant, miercuri, de poliţiştii şi procurorii bihoreni, în timp ce transportau cu două autotrenuri bunuri în valoare de peste 700.000 de lei sustrase din propria întreprindere.

Cei doi erau acţionari la societatea SC Karpat Carne SRL, din Aleşd, o firmă de preparare a mezelurilor, care a intrat în insolvenţă şi ale cărei bunuri urmau să fie scoase la vânzare de lichidatorul judiciar, pentru plata datoriilor.

Potrivit comunicatului poliţiei, în fapt, asociaţii sunt acuzaţi că ar fi dispus administratorului firmei să întocmească documente de provenienţă false pentru a-şi însuşi bunuri ale societăţii (utilaje de procesare a cărnii) în valoare totală de aproximativ 700.000 de lei.

Bunurile au fost încărcate de la sediul societăţii în două autotrenuri cu destinaţia Ungaria, fără acordul lichidatorului judiciar, fiind sustrase în acest fel de la masa credală.

În urma unei acţiuni organizată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Biroului de Investigaţii Criminale, Serviciului Poliţiei Rutiere şi o grupă de intervenţie rapidă, autotrenurile au fost identificate şi oprite în trafic pe DN 1, la intrarea în Municipiul Oradea.

Bunurile identificate în cele două autotrenuri au fost indisponibilizate în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de bancrută frauduloasă, cu cei doi suspecţi în stare de reţinere, urmând ca joi să fie prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunerea arestării preventive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite