Doi dintre suspecţii de infectare cu noua gripă, externaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenul femeii de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe şi tatăl celei de 30 de ani cu acelaşi diagnostic au fost externaţi, astăzi după-amiază, de la Institutul "Matei Balş". Potrivit  ministerului Sănătăţii, în cazul lor, testele de laborator au infirmat prezenţa virusului ( A) H1N1 în organism.

Femeia de 30 de ani şi cei doi copii minori pe care îi are, precum şi tânăra de 28 de ani şi mama acesteia vor râne în spital.

"Doar copilaşul de un an şi două luni mai prezintă simptome de boală şi trebuie să rămână internat, iar mama este vindecată, dar stă în continuare cu fiul ei şi cu celălalt copil al său", a precizat, pentru NewsIn, directorul Institutului "Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a aprobat astăzi, prin Ordin de ministru, scoaterea unei cantităţi de 100 de cutii de medicamente antivirale din Rezerva strategică a instituţiei, pentru a fi dat în consum către Institutul de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”. Acestă măsură s-a luat pentru tratarea unor eventuale cazuri care pot apărea în următoarea perioadă.

În prezent, numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 confirmate în România este de cinci.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite