Doi poliţişti, cercetaţi pentru divulgare de secrete de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti din Constanţa sunt acuzaţi de divulgare de secrete de stat, anunţă MAI. Cei doi au făcut publice pe internet documente de serviciu, prin intermediul programului ODC. Poliţiştii în cauză sunt tată şi fiu, primul, Corneliu Marinescu, fiind comisar şef în cadrul I.J.P.F. Constanţa, iar cel de-al doilea, Daniel Marinescu, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Cumpăna.

Ofiţerii DGA au efectuat astăzi patru percheziţii, dintre care una la domiciliul celor doi. Celelalte trei percheziţii s-au făcut posturile de Poliţie Cumpăna şi Ion Corvin şi la  I.J.P.F.

În data de 29 mai 2009, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a fost sesizat cu privire la faptul că Marinescu Daniel a introdus, în cursul lunii ianuarie, în reţeaua de internet, la dispoziţia publicului larg, documente specifice muncii de poliţie, clasificate la nivel de "SECRET" şi "SECRET DE SERVICIU", se mai arată în acelaşi comunicat.

După declanşarea urmăririi penale, s-a constatat că, la 9 ianuarie 2009 şi 25 ianuarie 2009, învinuitul Daniel Marinescu, prin intermediul unor programe de calculator, s-a conectat la hub-urile Cosmopolitan şi Metri Speed pentru a descărca de la alţi utilizatori diferite informaţii. Pentru a-i permite conectarea la cele hub-uri, învinuitul  a pus la dispoziţia celorlalţi utilizatori o serie de fişiere care conţineau o mare cantitate de informaţii clasificate.

Actele  premergătoare  efectuate în cauză au condus la existenţa indiciilor de comitere a infracţiunilor de folosire, în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi neglijenţă în păstrarea secretului de stat, fapte prevăzute de art. 12 lit. b din Legea 78/2000 şi art. 252 C. pen..

În urma percheziţiilor efectuate în locaţiile enumerate anterior au fost identificate şi alte documente clasificate din categoria celor menţionate mai sus.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu învinuiţii în stare de libertate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor responsabile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite