Hunedoara: Doi bărbaţi trimişi în judecată deoarece au spart un bacomat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Doi bărbaţi trimişi în judecată deoarece au spart un bacomat
Hunedoara: Doi bărbaţi trimişi în judecată deoarece au spart un bacomat

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată doi bărbaţi care au încercat să spargă, în luna august, un bancomat amplasat într-un magazin din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara.

Silvius Leonescu şi Attila Puşkaş au fost prinşi în flagrant de poliţişti, pe 27 august, în jurul orelor 22,30, în timp ce încercau să sustragă bani din bancomatul BCR amplasat în interiorul magazinului SC Jecu SRL.

Cei doi aveau asupra lor scule de tăiere, de găurire, deschidere şi dispozitive de bruiere electronică.

O serie de astfel de ustensile au fost găsite şi în maşina cu care inculpaţii s-au deplasat la locul faptei, precum şi în împrejurimile zonei în care s-a săvârşit infracţiunea.

Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică, întocmit în cauză, a rezultat că dispozitivul de bruiaj era în stare de funcţionare şi perturba comunicaţia oricărui terminal mobil în reţelele GSM, DCS şi 3G, iar din adresa emisă de BCR a rezultat că bancomatul amplasat în incinta magazinului era conectat la centrală printr-un sistem tip radio, un sistem de bruiere a comunicaţiilor GSM afectând această comunicare cu centrala.

Silvius Leonescu este acuzat de furt calificat în formă continuă, fals privind identitatea şi dare de mită, iar Attila Puşkaş de tentativă la furt calificat.

După ce au fost reţinuţi, cei doi au fost duşi la secţia de Poliţie, unde Silvius Leonescu s-a prezentat sub o identitate falsă (date fictive de identitate), declarând că se numeşte Florin Hulpuş.

De asemenea, el a încercat să îl mituiască pe agentul comunitar care îi asigura paza şi supravegherea, oferindu-i suma de 1.000 de euro sau o maşină în schimbul serviciului de a o contacta telefonic pe concubina sa pentru a-i comunica că a fost arestat şi are nevoie de un avocat.

Procurorii susţin că Silvius Leonescu a mai săvârşit, în intervalul noiembrie 2008 - august 2009, în diferite localităţi din ţară, alte 6 acte materiale ale aceleiaşi infracţiuni de furt calificat.

Ca urmare a acestor acţiuni, au fost întocmite alte dosare penale, la diferite unităţi de parchet din teritoriu, care au fost, ulterior, preluate de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică spre instrumentare.

În ceea ce priveşte latura civilă, numai două societăţi comerciale s-au constituit părţi civile cu suma de 5.500 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Hunedoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite