Doi bebeluşi din comuna Poduri, ajunşi în stare gravă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

copiii şi-i creştea în condiţii insalubre.După repetate încercări de a-i convinge pe părinţi să-şi interneze copiii la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău,

copiii şi-i creştea în condiţii insalubre.
După repetate încercări de a-i convinge pe părinţi să-şi interneze copiii la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, medicul de familie din comună a trimis, în februarie, o sesizare către Protecţia Copilului. "La finalul anchetei sociale am constatat că toate aspectele relatate de medic erau adevărate. Dacă aveam acordul părinţilor, puteam interna copiii. Lovindu-ne de un refuz, a trebuit să ne adresăm instanţei care, la jumătatea lunii aprilie, s-a pronunţat în favoarea noastră. După admiterea ordonanţei prezidenţiale, părinţii nu au mai fost de găsit la domiciliu", a declarat Alina Iftode, purtător de cuvânt al DGASPC. Cei doi s-au mutat din comuna Sascut cu aproximativ o lună în urmă.

Salvaţi de Protecţia Copilului, prin ordonanţă
O echipă de la DGASPC a descins la domiciliul părinţilor pentru a-i convinge să-şi ducă copiii la un control medical. O colibă dărăpănată în care cu greu încăpeau patru persoane era locul în care trăiau cei doi părinţi, copiii şi bunicii. După două ore de discuţii anevoioase, părinţii s-au lăsat înduplecaţi să-i ducă pe copii la cabinetul medical din comună. Fetiţa avea greutatea prea mică pentru vârsta ei, iar băiatul avea o infecţie la urechi şi muşcături de purici pe corp. Medicul a recomandat internarea copiilor, dată fiind starea precară de sănătate a acestora. "Aceşti copii vor fi duşi la spitalul din Bacău, unde vor fi internaţi alături de mama lor. În cazul în care părinţii nu erau de acord cu internarea, se trecea la executarea silită. După externare, se va institui măsura plasamentului în regim de urgenţă şi vor fi încredinţaţi unui asistent maternal profesionist. Aceasta este singura soluţie pentru ca micuţii să ducă o viaţă normală", a precizat Alina Iftode.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite