Documentar Deutsche Welle: Guvernul dă bani pentru Catedrala Neamului şi închide spitale şi şcoli (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de lei pentru Catedrala Neamului
Milioane de lei pentru Catedrala Neamului

O nouă catedrală este construită în centrul Bucureştiului, iar costurile sunt de 600 milioane de euro. În timp ce Guvernul sprijină financiar construcţia, multe spitale şi şcoli se închid din cauza lipsei banilor, se arată într-un documentar realizat de Deutsche Welle despre viitorul lăcaş de cult.

"Banii par să nu fie o problemă pentru ridicarea Catedralei. Biserica şi Guvernul cheltuie împreună 600 milioane de euro pentru construcţie... Banii pe care Biserica îi primeşte de la stat sunt de două ori mai mulţi decât cei alocaţi culturii sau cercetării ştiinţifice", se arată în documentar.

În timp ce şcoli şi spitale sunt închise, Guvernul României construieşte catedrale

Spune si tu

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului se face rapid pentru ca edificiul să fie gata în următorii trei ani. Va fi situată pe un teren donat de stat, la circa 125 metri de Casa Poporului, construită de Nicolae Ceauşescu. Dictatorul a distrus numeroase biserici în anii 1980, însă guvernul actual are relaţii apropiate cu Biserica Ortodoxă, se mai spune în documentar.

Credinţa joacă un rol important în societatea românească şi reprezintă un mare suport pentru viaţa mizeră a multor oameni, mai spun jurnaliştii de la Deutsche Welle.

Vezi mai jos documentarul video:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite