Doctorul care a salvat caii sălbatici din Deltă, anchetat de Colegiul Medicilor Veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Răileanu
Ştefan Răileanu

Medicul veterinar care s-a implicat în salvarea cailor sălbatici din Delta Dunării va fi audiat de Colegiu Medicilor Tulcea. Doctorul Ştefan Răileanu se va prezenta luni în faţa Comisie de Deontologie şi Litigii a Colegiului fiind acuzat de denigrare. „Mă acuză că am denigrat serviciile veterinare şi imaginea medicului veterinar", a declarat pentru „Adevărul" Ştefan Răileanu.

Războiul dintre Răileanu şi Colegiu a început după ce medicul tulcean s-a implicat în acţiunea demarată de primăria C.A. Rosetti la sfârşitul lunii mai când au fost strânsi 49 de cai din zona Grindului Letea şi trimişi spre abator. Atunci doctorul Răileanu a strâns 17 mânji pe care i-a adăpostit.

„Ei mă bagă în comisie pentru că am declarat de mai multe ori că strângerea cailor se putea face şi altfel. Am spus că nu au fost condiţii bune de transport. Eu am salvat mânjii rămaşi fără iepe. Vor să-mi retragă dreptul la liberă practică pentru că am salvat caii ăştia. Decizia este egală cu condamnarea mea la moarte. Eu ce să fac acum, să mă fac sudor. Eu sunt cercetător. Nu am greşit cu nimic", a mai spus doctorul Răileanu.

Preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, deputatul Marian Avram este rezervat în declaraţii până la o decizie finală a comisiei de anchetă: „În momentul de faţă nu pot să mă pronunţ asupra acestui caz, atât timp cât el se află în cercetarea Comisiei de Deontologie. Pe mine, ca preşedinte, mă interesează doar sub aspectul că doctorul Ştefan Răileanu trebuie tratat ca un coleg care trebuie să ştie că face parte dintr-o anumită categorie profesională şi că nu poate profesa dacă nu respectă legile după care aceasta îşi desfăşoară activitatea. Comisia este cea care poate să se pronunţe".

Anchetă la sesizarea DSV Tulcea

Doctorul Răileanu crede că ancheta care s-a deschis la adresa lui este una comandată de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Tulcea. La originea anchetei asupra lui Răileanu stă o adresă a DSV Tulcea prin care directorul executiv al instituţiei cere Colegiului „să se analizeze modul cum a fost autorizat cabinetul medicului veterinar de liberă practică".

Ştefan Răileanu

„Ciudat este că după citaţia primită de la Colegiul Medicilor, DSV a demarat controale atât la clubul meu de călărie, cât şi la cabinetul veterinar pe care îl am", ne-a mai spus Ştefan Răileanu. Medicul susţine că deontologic nu a greşit cu nimic: „Potrivit deontologiei am respectat jurământul de căpătâi al unui medic veterinar".

Ştefan Răileanu este medic veterinar din 2005, când a terminat Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj- Napoca. Are 30 de ani şi este cercetător la Institutul Național de Cercetare Delta Dunării. Este membru fondator al primului club de echitaţie din Tulcea, Asociaţia Club Sportiv „Real Racing" Tulcea (2008). 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite