Craiova: Doctoriţa „Şpagă“ a fost arestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doctoriţa „Şpagă“ a fost arestată
Craiova: Doctoriţa „Şpagă“ a fost arestată

Valentina Goga (foto), medicul prins în flagrat în timp ce primea 500 de lei mită de la un bolnav de TBC pentru a elibera o decizie de pensionare pe caz de invaliditate, a primit ieri mandat de arestare pentru 15 zile.

Decizia Curţii de Apel Craiova vine după ce Tribunalul Dolj o eliberase pe motiv că procurorii nu puteau dovedi că aceasta a solicitat suma respectivă de bani.

Flagrantul a fost pus la punct de poliţie după ce bolnavul, Ion Prodan, a raportat oamenilor legii că medicul, membru al Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Dolj, i-a cerut 500 de lei pentru a-i facilita soluţionarea dosarului de pensie.

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, joi, în ciuda probelor concludente, propunerea de arestare preventivă a medicului.

Potrivit unor surse judiciare, judecătorii şi-au argumentat decizia prin faptul că nicio probă din dosar nu demonstra că inculpata a solicitat vreo sumă de bani.

De asemenea, se critică şi „atitudinea provocatoare“ a denunţătorului, insinuându-se că Ion Prodan este de fapt cel care a greşit dându-i plicul cu bani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut recurs  la decizia judecătorilor, iar magistraţii Curţii de Apel au admis recursul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite