Doamna prefect a stins camerele video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, le-a cerut tuturor primarilor de sector să întrerupă camerele de supraveghere video, pe perioada desfăşurării referendumului.

Gavrilă le-a trimis edililor o adresă prin care le-a solicitat ca nicio cameră să nu funcţioneze în secţiile de votare organizate în unităţile de învăţământ din Bucureşti. În documentul primit de primari se arată cum Georgeta Gavrilă interzice filmatul în secţiile de votare: „Opriţi camerele de supraveghere din unităţile de învăţământ". 

 „Ordinul" a fost trimis pe 26 iulie, cu trei zile înaintea referendumului, către primarii de sector, dar şi „spre ştiinţa" Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. „Având în vedere Hotărârea nr 13/2012 a Biroului Electoral Central, vă adresăm rugămintea de a dispune măsuri corespunzătoare pentru întreruperea funcţionării, pe perioada desfăşurării votării, a camerelor de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare, în cadrul unităţilor preuniversitare de învăţământ, la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iunie 2012", se arată în documentul semnat de prefectul Capitalei.

„Ordinul", drumul către legalitate

Contactaţi de „Adevărul", reprezentanţii Biroului de presă din cadrul Prefecturii Capitalei au precizat că funcţionarea camerelor video în secţiile de votare ar fi fost ilicită şi că acest demers are rolul de „a aduce pe drumul cel bun legalitatea din România".

Totodată, Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, a susţinut ideea renunţării la camerele video. Edilul a precizat că decizia este una normală şi că asigură „discreţia necesară pentru ca oamenii să poată vota fără să ştie PDL". 

„S-a luat această decizie ca să aibă oamenii discreţia necesară. O văd necesară în condiţiile în care PDL ameninţă oamenii şi le spune să nu iasă la vot. De asta e bine ca să nu ştie PDL dacă oamenii i-au ascultat sau nu. Nu trebuie să se vadă că omul a venit să voteze. Nu trebuie să vadă PDL dacă cineva nu i-a ascultat", a declarat Negoiţă. De asemenea, potrivit Hotărârii Biroului Electoral Central 13/2012, preşedinţii birourilor electorale trebuie să asigure afişarea, la loc vizibil, a unei foi A4 pe care să scrie „accesul în cabina de vot cu orice tip de aparate de înregistrare sau preluare imagini este interzis".

" S-a luat această decizie ca să aibă oamenii discreţia necesară."
Robert Negoiţă primarul sectorului 3

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite