Nava eliberată de piraţi se îndreaptă spre portul Djibouti, cu români la bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava eliberată de piraţi se îndreaptă spre portul Djibouti, cu români la bord
Nava eliberată de piraţi se îndreaptă spre portul Djibouti, cu români la bord

Nava Bucaneer, la bordul căreia se află şi cinci români, eliberată duminică de piraţii somalezi, se îndreaptă spre portul Djibouti, a anunţat ministrul italian de externe, Franco Frattini,  informează Reuters.

Mai citeşte şi:

Marinarii români luaţi ostateci de somalezi au fost eliberaţi


Frattini a spus că a primit vestea eliberării de la premierul somalez. Nava, capturată în aprilie în Golful Aden, a fost eliberată în urma acţiunilor excepţionale ale autorităţilor somaleze şi ale serviciilor italiene, a spus Frattini.

La bordul navei sunt zece italieni, cinci români şi un croat, potrivit NewsIn.

Nava se îndreaptă acum spre Djibouti, escortată de ambarcaţiuni, a spus Silvio Bartolotti, managerul companiei căreia îi aparţine navei. Nava nu a fost eliberată în schimbul vreunei acţiuni militare şi nu a fost plătită răscumpărare, a subliniat Bartolotti.

Ministerul de Externe şi-a exprimat "satisfacţia în legătură cu soluţionarea pozitivă a situaţiei".

Potrivit sursei, eliberarea navei a fost rezultatul unui îndelungat proces de contacte cu autorităţile somaleze şi a activităţii serviciilor italiene de informaţii.

La câteva săptămâni după capturarea navei, Frattini a trimis-o pe deputata Margherita Boniver, trimis special pentru urgenţe umanitare, pentru a facilita un deznodământ pozitiv în cazul echipajului de pe Buccaneer. În urmă cu o lună, armatorul navei, Silvio Bartolotti, a anunţat că echipajul se simte bine şi este tratat corect de către piraţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite