Divizarea serviciului de apă, canal şi salubritate, fără disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Goscom SA Vaslui, în prezent operatorul municipal de apă-canal-salubritate, se va diviza, în cel mai scurt timp, urmând ca serviciile de apă-canal, plus activitatea de epurare să

Societatea Goscom SA Vaslui, în prezent operatorul municipal de apă-canal-salubritate, se va diviza, în cel mai scurt timp, urmând ca serviciile de apă-canal, plus activitatea de epurare să treacă la viitoarea societate judeţeană de profil, Aquavas.
Practic, în ultimii cinci ani, Goscom a pierdut atât activitatea de furnizare a energiei termice, cât şi cea de apă-canal. Singura activitate din portofoliul unităţii rămâne cea de salubritate. Cum de la 1 ianuarie 2007 se va trece la o nouă formulă de lucru prin constituirea operatorului judeţean de apă-canal, Aquavas SA, toate activităţile de apă-canal-epurare din cadrul Goscom vor fi trecute la noua societate. Conform unei situaţii întocmite de conducerea Goscom, la nivelul municipiului Vaslui, sistemul de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate prezintă numeroase deficienţe, ca urmare a vechimii de peste 30 de ani a componentelor sale. Mai mult, acest sistem nu acoperă decât în procent de 50-60% nevoile consumatorilor potenţiali, mai ales în suburbii şi în zonele nou-construite. Aprobarea studiului de fezabilitate "Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi staţiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi oraşul Negreşti" a urgentat planul de înfiinţare a societăţii judeţene Aquavas, operatorul prin care se vor derula fondurile la nivel zonal. Din cele 68 milioane de euro, aprobate de Guvernul României, aproape 35 milioane de euro vor fi destinate reabilitării şi modernizării sistemului de alimentare cu apă în municipiul reşedinţă. Noul operator judeţean de apă-canal Aquavas va prelua de la Goscom un număr de 290 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite